Інформатор Калуш

ДОЛИНА

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Романа Струтинського

Згадуємо Романа Струтинського

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Романа Струтинського — водія протитанкового взводу механізованого батальйону військової частини А4007 110-ої окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка.

Роман Струтинський народився 1 серпня 1987 року в селі Оболоння Долинської територіальної громади. Мав старшого брата та сестру. Був добрим та щирим. Навчався у місцевій школі, а після 9-го класу поступив до Долинської вечірньої школи.

У 2006 році був призваний на строкову військову службу. Служив у Білій Церкві на посаді гранатометника. Повернувшись додому, працював в Україні та поза її межами. Був одруженим, мав двох синів та доньку.

У березні 2014 року він був направлений у зону АТО. Ніс службу на Луганщині та Донеччині. Повернувся додому лише через рік. Жив у рідному селі разом із родиною.

Російське вторгнення у лютому 2022 року застало Романа Струтинського за кордоном. Чоловік негайно повернувся та вже на початку березня пішов до військкомату. Його направили у військову частину А4007. На посаді водія протитанкового взводу в квітні він був направлений на Донеччину. Служив відважно та віддано, за що мав нагороди.

Загинув 24 січня 2023 року при виконанні бойового завдання внаслідок штурмових дій з боку противника в районі населеного пункту Авдіївка.

Похований на кладовищі в Долині.

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку Указом Президента України Володимира Зеленського №345/2023 від 21 червня 2023 року нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору