Калуш До сайту

Візьми товар, а гроші — в банку. Біля Калуша кавуни і кукурудза продають себе самі | ФОТОФАКТ

Що в Калуші вирощують кавуни, знають уже практично всі, адже другий рік поспіль фермери із Харківщини успішно це роблять, ламаючи стереотип, що Прикарпаття — не край баштанних культур. Але, виявляється, ці кавуни можуть продавати себе самі.

Інформатор сьогодні у цьому пересвідчився.

Власне, інформації про те, що біля Студінки на повному кавунів причепі висить оголошення про самообслуговування й поруч немає продавця, повірити було складно. Така клієнтоорінтованість поки що в наших краях викликає подив. Тож — вирішили перевірити.

На місці Інформатор, щоправда, людей застав: було кілька покупців та власник фермерського господарства Ігор Федосієнко, який саме підвіз свіжу партію кавунів із поля до точки продажу.

“Тут справді буває, що немає нікого, бо є багато роботи на полі, а ще, крім того, й домашніх справ із малими дітьми вистачає, тому додали таку можливість. Люди користуються”, — пояснює фермер.

Щоб вибрати смачний кавун, додає він, підказок від продавця чи будь-кого іншого, не потрібно. Адже зараз у нього — лише один сорт дозрів і пішов у продаж. Всі кавуни — спілі та соковиті, тому бери будь-який і смакуй.

А от способів розрахуватися за товар є два: для безготівкового зазначено номер картки, а готівку можна залишити… у звичайній дволітровій банці.

Окрім кавунів, у такий самий спосіб можна купити й кукурудзу. Її сорт також особливий: буквально 5 хвилин покипить і буде зваена й готова до споживання.

Нагадаємо, що, окрім кавунів, фермери із Слобожанщини вирощують поблизу Калуша помідори, кабачки, баклажани, перець та картоплю. Переїхавши на Калущину минулого року засадили лише 15 га землі, однак цього року – усі 35 га, які орендують. Як розповідають фермери, більшу частину землі засадили насіннєвою картоплею сорту “Арізона” та “Рів’єра”. 10 га землі віддали під кавуни.  За їхніми словами, земля у Калуші підходить для вирощування баштанних. Єдине, що треба знати певні лайфхаки й секрети. Інна та Ігор Федосієнки їх знають.

Тетяна Кіндюх
Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08