Калуш До сайту

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Володимира Корпана

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Володимира Корпана — навідника другого відділення спеціального призначення військової частини А4219.

Володимир Корпан народився 24 березня 1978 року в селі Тисові. Шкільні роки пройшли у Тисівській школі. Згодом закінчив Стрийське професійно-технічне училище за спеціальністю “слюсар по ремонту побутової техніки”.

Хоча був непридатним до військової служби, вперто сказав, що хоче і буде служити в армії. Так і сталося. Військову службу проходив у Богодухові Харківської області. Був розумним, добрим, справжнім патріотом, завжди готовим прийти на допомогу… 

Після проходження військової служби працював у Києві, де і познайомився з майбутньою дружиною. Там же навчався в Академії муніципального управління. Одружився та виховували донечку, проживаючи з сім’єю у місті Василькові під Києвом. 

З 2014 року брав участь в антитерористичній операції в Сєвєродонецьку. А з перших днів повномасштабного російського вторгнення Володимир Корпан пішов до територіальної оборони Василькова. Відтак був мобілізований до лав Збройних Сил України. Захищав нашу державу у складі взводу спеціального призначення військової частини ЗСУ. Був навідником відділення спеціального призначення. 
Військовий стояв за Україну та мав великі плани на майбутнє, на щасливе життя у незалежній Україні. Завжди заспокоював рідних, що все буде добре. Та, на жаль, не дочекався тих днів.

Життя мужнього воїна обірвалося 3 серпня 2023 року. Загинув під час виконання бойового розпорядження в районі села Веселе Соледарської територіальної громади Бахмутського району Донецької області. Без батька залишилася донечка, без надійної опори та підтримки – дружина, без сина – мати, без брата – дві сестри… 

Хоча впродовж останніх років Володимир разом із сім’єю проживали на Київщині, його завжди вабили рідні краї, де пройшли дитинство та юність.  Тож, поховали захисника на кладовищі у рідному селі Тисові. Такою була його воля…

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08