Калуш До сайту

Матері полеглих Героїв із Калуської громади отримали благословення від Блаженнішого Святослава

Матері Героїв із Калуської громади взяли участь у ХІ Всеукраїнській Патріаршій прощі, яка відбулася у Крилосі 4 серпня. Під час заходу вони мали можливість долучитися до Божественної Літургії, яку відслужив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук разом із 16 архієреями з різних куточків України.

Інформатор ділиться, посилаючись на Калуську міську раду.

Після Літургії матері полеглих Героїв зустрілися із Патріархом Святославом.

Для нас було дуже важливо взяти участь у цьому заході. Звідти ми повернулися із теплими спогадами і хорошими враженнями,” — зазначила Ірина Кушлик, мати полеглого Героя Володимира Кушлика, голова ГО “Сім’я Героя Калуша”.

Вона також додала, що для учасників прощі була виділена окрема зона, що дозволила комфортно спостерігати за Богослужінням.

Патріарх Святослав надав благословення та подарував іконки, а також провів освячення шести автомобілів для українських військових. Він подякував воїнам за їхню службу, боронячи Українську державу від агресії. Учасники прощі також мали можливість поспілкуватися із керівництвом Івано-Франківської ОДА та відпочити в Галицькому національному природному парку.

Ця проща у Крилосі стала не першою для матерів полеглих Героїв із Калуської громади, які вже відвідували прощу у Гошеві. Загалом до прощі долучилося 29 матерів полеглих Героїв. Вони висловлюють подяку міському голові Калуша Андрію Найді та Калуській районній військовій адміністрації за організацію поїздки.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08