Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Подружжя з Івано-Франківська зібрало понад 100 тисяч гривень для військових на своєму весіллі

Весілля

Волонтерка з Івано-Франківська, Анжела Підхомна, разом з чоловіком Тарасом Сливкою зібрали на своєму весіллі 106 тисяч гривень для бійців Центру спеціальних операцій “А” Служби безпеки України. Кошти планують витратити на закупівлю засобів радіоелектронної боротьби. Про це Анжела повідомила у коментарі для Суспільного.

Інформатор ділиться, посилаючись на Суспільне Івано-Франківськ.

Коли ми вирішили, що будемо все ж святкувати весілля, то подумали, що зберемо багато наших друзів і використаємо цю можливість для підтримки військових. Тож вирішили відкрити збір. А на самому весіллі просили людей, що найкращим подарунком для нас буде допомога військовим“, — розповідає Анжела Підхомна.

Святкування відбулося 27 липня. У цей день наречені зібрали понад 80 тисяч гривень. Пізніше до збору долучилися люди, які не були присутні на весіллі. Станом на 5 серпня сума зібраних коштів сягнула 106 тисяч гривень.

Анжела розповіла Суспільному, що буквально перед весіллям їй написали знайомі, що втратили техніку після російського обстрілу, зокрема засоби радіоелектронної боротьби. Велика шкода від ворожих дронів. Їм терміново потрібен новий РЕБ. На один засіб необхідно 87 тисяч гривень. Але їм потрібен ще один. Тому збір досі відкритий.

Якби вдалося зібрати на другий РЕБ — було б чудово. Ми з чоловіком додамо свої гроші“, — каже вона.

Анжела допомагає військовим з початку повномасштабного вторгнення. У 2022 році вона зібрала близько 2,5 мільйона гривень, у 2023 — 2,4 мільйона гривень. А за перше півріччя 2024 року — понад 1 мільйон гривень.

Авто, яке знищила армія РФ. Анжела Підхомна

Авто, яке знищила армія РФ. Анжела Підхомна

Я вирішила, що допомагатиму тим, кого знаю особисто, бо запитів є дуже багато. Також так легко верифікувати й підтримувати постійний зв’язок з військовими. Допомога, яку за останній рік передаю, — це переважно авто, РЕБи, дрони. Також розхідна річ — ремонт автомобілів. Допомагаю різним підрозділам“, — зазначила Анжела.

Волонтерка сподівається, що їхній приклад надихне інших людей організовувати збори для військових.

Анжела розповіла, що вони з чоловіком спершу відкладали весілля, але зрозуміли, що треба жити, бо так багато довкола смутку і болю. Вона підкреслила, що у такий складний час потрібно допомагати військовим, оскільки від них залежить наше життя. Анжела сподівається, що їхній приклад надихне інші пари організовувати подібні заходи, і це стане гарною традицією. Їхні друзі були раді допомогти у зборі, а військові тішаться, що це вдалося, адже вони справді зараз потребують нашої допомоги.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору