Інформатор Калуш

ДОЛИНА

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Юрія Овчаренка

Згадуємо Юрія Овчаренка

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Юрія Овчаренка — головного сержанта, командира кулеметного відділення кулеметного взводу у складі 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ.

Юрій Овчаренко народився і жив у місті Долині, мав брата. Після школи закінчив Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу. Працював супервайзером у Полтаві. Найбільше любив проводити час з рідними, а найчастіше – з доньками. Їх у нього було дві.

Під час повномасштабної війни чоловік захищав державу у складі 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ. Обіймав посаду головного сержанта, командира кулеметного відділення кулеметного взводу. Влітку тримав оборону селища Зайцеве на Донеччині. Під час одного зі штурмів противника Юрій отримав контузію – під час влучання ворожого снаряду він прикрив собою побратима й потрапив під завали. Коли лежав у госпіталі, лікарі виявили в нього ще й тромбоз ніг.

Юрій Овчаренко переніс операції на обох нижніх кінцівках. Та, попри травми, вже 3 грудня він повернувся на нульові позиції до побратимів.

Загинув 7 січня 2023 року в стрілецькому бою з окупантами біля села Яковлівка на Донеччині. Рятуючи пораненого побратима, боєць отримав смертельні кульові поранення. Тепер йому назавжди 43 роки.

Поховали воїна у рідному місті.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору