Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Дорогу “відремонтували” кам’яними брилами. У Старому Мізуні водії пробивають колеса

У селі Старий Мізунь на Калущині мешканці в розпачі: у соціальних мережах вони скаржаться на жахливий стан доріг, що перетворилися на справжні пастки для водіїв. Особливо потерпає вулиці Кропивнянська. Ремонтні роботи, які мали б поліпшити ситуацію, лише погіршили її.

Інформатор розповідає.

Кілька днів тому на дорогу завезли велике каміння для латання ям. Проте, місцеві жителі обурені таким підходом. Величезні куски каміння, замість забезпечити нормальний проїзд, можуть серйозно пошкодити автомобілі. Місцева жителька Оксана Матійчин твердить, що через ці камені вона вже пробила чотири колеса.

Приблизно пів року тому таким самим способом хотіли засипати ями, але люди тоді не дозволили. І дві вантажівки, які привезли це каміння, були змушені його забрали. Люди погрожували закрити дорогу та влаштувати акцію протесту”, — розповіла Інформатору пані Оксана.

З її слів, якщо раніше на дорозі було хіба що болото, то після таких “ремонтів” з’явилося скло, цвяхи й інше сміття, тому зараз ситуація дуже небезпечна. Великі камені не лише пошкоджують машини, але й створюють реальну загрозу для пішоходів.

Нещодавно їхала машина, і великий камінь вилетів з-під коліс і майже потрапив у дитину, яка стояла на узбіччі“, — додає жінка.

Загалом дороги в селі потребують ремонту. Але люди сподівалися, що місцева влада використає дрібне каміння, яке не принесе шкоди автомобілям, що проїжджають, та пішоходам. Але сталося інше. Тож, люди обурені й намагаються зрозуміти, хто стоїть за цим “ремонтом”.

Люди телефонували органам влади — по черзі до кожного. Деякі посадовці кажуть, що ініціатива засипати ями була з сусіднього населеного пункту“, — розповідає Оксана Матійчин.

Напередодні у мереж навіть оприлюднили відео, з якого видно, у якому стані перебуває дорога після всіх цих так званих робіт:

Наразі мешканці села не можуть добитися, щоб те каміння забрали. Нічого, кажуть вони, не трапилося навіть після звернення до дільничного. В селі мала частина дороги зроблена, де є гарний асфальт, але це — дуже маленька ділянка. Інша частина, від переїзду до Кропивника, в жахливому стані, запевняють мешканці.

Місцеві жителі дуже хочуть вирішення проблеми, тому й вдалися до розголосу. Сподіваються на адекватну реакцію влади.

Інформатору сьогодні не вдалося отримати коментарі місцевих посадовців. Тож, продовження історії — згодом.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору