Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Комунальна служба знайомств”: петицію про її створення зареєстрували не лише в Калуші

"Комунальна служба знайомств": петицію про її створення зареєстрували не лише в Калуші

Схоже, автор ініціативи хоче, щоб такі комунальні служби діяли у багатьох містах. На Прикарпатті — мінімум у трьох громадах.

Де ще зареєстрована аналогічна петиція, досліджував Інформатор.

Передумовою, нагадаємо, стала інформація про реєстрацію на сайті петицій Калуша пропозиції створити у місті “Комунальну службу знайомств”. Ініціативу нещодавно зареєстрував Галенок Мирон Ростиславович. Він, судячи з тексту, вважає, що це допоможе створювати успішні шлюби.

Калушани петицію підписують не надто охоче. За 7 днів — лише 1 підпис.

Проте, як з’ясувалося, аналогічні збори підписів відбуваються і в деяких інших громадах Івано-Франківської області. Наприклад, у Бурштині. Тут — той самий автор і той самий текст. Проте, петиція зареєстрована на день раніше, аніж у Калуші. Її так само підписала лише одна особа.

Ще одну аналогічну петицію знаходимо у Коломиї. Датована вона, як і бурштинська, 29 липня цього року. Але — також із єдиним підписом. Автор ініціативи та текст — незмінні.

До слова, стаття 5 Конституції України, на яку посилається автор, про служби знайомств чи щось подібне зовсім не гласить. Насправді ця стаття є такою:

“Україна є республікою.

Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування.

Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами.

Ніхто не може узурпувати державну владу”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору