Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Віталія Поліщука

Згадуємо Віталія Поліщука

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Віталія Поліщука — солдата 8 окремого гірсько-штурмового батальйону 10 окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”.

Віталій Поліщук народився 6 серпня 1986 року у селі Мирове Шумського району, що на Тернопільщині. Разом із батьками та братом проживав у Калуші. Навчався тут у ЗОШ №6. Після школи вступив до Тернопільського політехнічного технікуму, а після двох років навчання перевівся до Калуського хіміко-технологічного технікуму.

У 2007 році його призвали на строкову військову службу. А повернувшись до Калуша, влаштувався на виробництво “Оріана”. Згодом працював також за кордоном…

У 2014 році їздив на Майдан. З серпня 2014 по 2015 роки служив у складі 128-ої окремої гірсько-штурмової бригади. Віталій — один з небагатьох, кому вдалося вийти із Дебальцівського котла. Тоді сім днів не давав про себе знати… Після звільнення із зони АТО повернувся на роботу на “Карпатнафтохім”. Перед самою війною влаштувався на ПрАТ “Калуський завод будівельних машин”. 

З початком повномасштабної війни він одним із перших пішов боронити Україну. А через тиждень на війну пішов і його брат. Вони були на відстані 10 кілометрів один від одного в районі Бахмута, але не бачилися.

За два місяці до загибелі калушанин приїжджав у відпустку… Останнє повідомлення рідним він надіслав 16 лютого, писав, що все добре. 20 лютого 2023 року, боронячи Україну на Бахмутському напрямку, в бою з окупантами Віталій Поліщук загинув. Ворожий осколок гранати обірвав життя молодого бійця. Герою було всього 36 років.

Похований на кладовищі у Калуші.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору