Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Прикарпатті померла 80-річна жінка, яка хворіла на”Flirt”

80-річна мешканка Прикарпаття мала низку супутніх захворювань, у тому числі в неї був діагностований новий субваріант коронавірусу “Flirt”.

Ділиться Інформатор, покликаючись на “Суспільне Івано-Франківськ”.

Про летальний випадок повідомив генеральний директор Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Руслан Савчук.

Жертва підступного вірусу проживала у одній із громад Івано-Франківського району.

“Лабораторно ми підтвердили, що в її організмі був субваріант FLiRT класичного штаму Omicron”, – розповів Руслан Савчук.

Фахівець додав, що у неї були ще супутні захворювання – цукровий діабет, ішемічна хвороба серця. Втім, основною хворобою була коронавірусна хвороба, яка була підтверджена лабораторним чином. Водночас, невідомо чи саме коронавірусна інфекція призвела до смерті.

Пенсіонерку госпіталізували із високою температурою до однієї з лікарень обласного центру, де стабілізували її стан. Після чого перевели у терапевтичне відділення. Однак, за словами Руслана Савчука, через декілька днів жінка померла:

Жінку перевели у терапевтичне відділення і після того через декілька днів вона померла. Тобто з часу госпіталізації до моменту, коли їй стало гірше і пацієнтка померла, минуло 20 днів. Медики надавали всю можливу допомогу, але COVID-19 забрав її життя”

Наразі це єдиний підтверджений випадок смерті від даного штаму хвороби на Прикарпатті, але хвороба активно циркулює по області.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору