Калуш До сайту

Шахрайство з грошовою допомогою: мешканка Калуша втратила гроші через фальшиве повідомлення

Нещодавно 55-річна мешканка Калуша стала жертвою шахрайства, яке видавалось за надання грошової допомоги. У соціальних мережах з’явились повідомлення про нібито виплату у розмірі 6200 гривень від міжнародної благодійної організації.

Інформатор ділиться, посилаючись на поліцію Калущини.

Жінка отримала повідомлення на мобільний телефон, яке нібито надходило від організації “УСЗН ООН” і обіцяло грошову допомогу 6200 гривень. Щоб отримати ці кошти, вона перейшла за наданим посиланням, авторизувалася в системі та ввела дані своєї банківської картки. Невдовзі після цього вона отримала SMS, що з її картки було списано 4500 гривень.

Поліція Калуша закликає громадян бути особливо уважними та дотримуватися кількох простих порад, щоб уникнути подібних шахрайств. Перш за все, не слід довіряти оголошенням у соціальних мережах, які обіцяють фінансові виплати. Перевіряйте інформацію про програми підтримки лише на офіційних сайтах, а також не відкривайте посилання в месенджерах, соціальних мережах або SMS від невідомих контактів.

Поліція Калуша наголошує на важливості обережності навіть з посиланнями від знайомих, адже їхні сторінки можуть бути зламані та використовуватись для надсилання фальшивих повідомлень. Рекомендується перевіряти достовірність посилання через особисту переписку. Дані картки слід вводити лише на перевірених і безпечних сайтах. Крім того, важливо провести бесіду з літніми родичами, щоб попередити їх про можливі пастки шахраїв.

У випадку, якщо ви стали жертвою шахрайства, терміново заблокуйте картку або зателефонуйте до банку за номером, зазначеним на звороті картки. Будьте пильні та обережні, щоб уникнути подібних ситуацій! — повідомляє поліція Калуша на своїй сторінці.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08