Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Миколу Джуса

Згадуємо Миколу Джуса

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Миколу Джуса — старшого водія розвідувального відділення військової частини А2298.

Микола Джус народився 2 серпня 1996 року. Проживав у селі Негівці Калуського району, мав сестру та брата. Навчався у місцевій школі. Після її закінчення вирішив продовжити навчання у ВПУ №34 селища Войнилів, здобув фах машиніста-тракториста.

У квітні 2018 року юнака мобілізували. Він ніс службу у Нацгвардії (Харків). Дуже любив собак, розумів їх, тому щоб здобути професію кінолога, перевівся у частину міста Золочева.

Демобілізувавшись, поїхав за кордон, щоб пізнати світ та заробити грошей на власну справу.

З перших днів повномасштабної війни повернувся з-за кордону. Залишив офіційне місце працевлаштування, щоб боронити Україну від російських окупантів.

23 травня 2023 року був мобілізований до лав ЗСУ. Після навчання у Британії, молодший сержант, командир розвідувального відділення був направлений у зону бойових дій у Запорізьку область. Він був мужнім воїном та добрим другом. Разом з побратимами брав участь у виконанні бойових завдань в розвідці зі штурмом ворожих позицій. Проявив виключні мужність та героїзм, до останнього залишився вірним Військовій присязі та Українському народові.

Під час виконання одного із завдань Микола Джус отримав мінно-вибухове поранення несумісне з життям. Це сталося поблизу населеного пункту Вербове Пологівського району. 25 вересня 2023 року життя захисника обірвалося.

Захисник отримав відзнаку “Лицар Бойового Чину” та орден “За мужність” посмертно.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору