Калуш До сайту

Енергоменеджери щодня моніторять у Долині витрати ресурсів у 101 будівлі

У громаді створено відділ сталого енергетичного розвитку та адаптації до змін клімату, в якому працює два енергоменеджери. Один із їхніх обов’язків — аналізувати показники витрат води, газу та інших ресурсів, які споживають комунальні заклади громади.

Повідомляє Інформатор.

“Управляти можна тими процесами, які можна порахувати. Якщо ми не маємо інформації, скільки хто де споживає, то відповідно цим управляти неможливо. Тому в нас є система енергомоніторингу. Це — спеціальний програмний модуль, з допомогою якого ми ведемо моніторинг споживання всіх енергоресурсів у 101 будівлі — всіх наших комунальних будівель”, — повідомив міський голова Долини Іван Дирів.

За його словами, щодня збирають показники щодо кількості електроенергії, води , газу, гігакалорій тепла. Ці дані фахівці аналізують і формують звіт.

“Цей звіт лягає мені на стіл і ми бачимо об’єкти, які найбільше споживають. Бачимо також деякі, наприклад, аварійні моменти: коли прориває трубу — різко зростає споживання води. На це можна оперативно реагувати. Але основне — ми бачимо, які об’єкти треба найперше модернізувати, в які треба вкладати кошти, щоб зменшити споживання енергоресурсів і мати найбільший ефект не лише естетичний а і фінансовий”, — пояснив посадовець.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Долині побільшає комунальних закладів із сонячними панелями.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08