Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Майбутнє дитячої лікарні у Долині: європейський проєкт та нові можливості

Долина отримала унікальний шанс оновити свою дитячу лікарню завдяки гранту в рамках програми транскордонного співробітництва між Україною та Польщею. Цей проєкт обіцяє суттєво покращити медичну інфраструктуру міста.

Інформатор відвідав місто Долину з іншими журналістами області в рамках престуру та поспілкувався з мером Іваном Дирівим, який поділився амбітними планами щодо майбутнього дитячої лікарні.

Ми раді, що наша лікарня бере участь у програмі транскордонного співробітництва між Україною та Польщею. Це дозволить нам отримати необхідні ресурси для ремонту та модернізації медичного закладу. Важливо відзначити, що тепер до програми залучені не лише Польща, але й інші регіони України, включаючи Івано-Франківську, Тернопільську та Закарпатську області“, – зазначив мер.

Щоб знайти партнера для реалізації проєкту, було надіслано 63 листи у різні воєводства Польщі.

Ми надсилали запити з акцентом на здоров’я, і, врешті-решт, отримали відповідь від 10-12 партнерів. Серед них ми знайшли відповідного партнера – громада Устрики-Долішні. Вони виявили бажання співпрацювати та подати спільну заявку“, – поділився Іван Дирів.

Що ж отримує Долина? Загальний бюджет проєкту становить 1 мільйон 800 тисяч євро, який буде розподілений серед 20 переможців з 115 заявок. Долина є основним партнером проєкту в Україні, тому отримає половину бюджету – 900 тисяч євро.

Ми плануємо спрямувати ці кошти на ремонт, утеплення та реконструкцію нашої лікарні. Особливу увагу буде приділено переплануванню для забезпечення доступності, закупівлі нового обладнання та навчання медичного персоналу“, – пояснив мер.

Лікарня в Долині – старовинна, побудована ще у 1930-х роках, і стала дитячою лікарнею у 1970-х. На той час це була одна з найбільших лікарень на Івано-Франківщині, а тепер вона потребує оновлення для відповідності сучасним вимогам.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору