Інформатор Калуш

ТРЕШ

На Івано-Франківщині СБУ ліквідувала схему незаконного виїзду військовозобов’язаних за кордон

Служба безпеки України спільно з Державним бюро розслідувань виявила і заблокувала нову схему ухилення від мобілізації та незаконного виїзду чоловіків призовного віку за кордон в Івано-Франківській області.

Інформатор розповідає, посилаючись на Управління СБ України в Івано-Франківській області.

У Службі безпеки України повідомили, що організатори схеми налагодили переправку ухилянтів через кордон, обходячи офіційні прикордонні пункти пропуску. “Тариф” за цю послугу складав 11,5 тисяч доларів з кожного чоловіка.

Досудове розслідування встановило, що до функціонування цієї схеми причетні троє мешканців Коломийського району. Вони займалися підбором “клієнтів”, отриманням оплати, надавали інструкції щодо поведінки під час і після перетину кордону, а також особисто здійснювали перевезення автомобільним транспортом.

Під час обшуків, проведених на місцях проживання та в автомобілях фігурантів, правоохоронці вилучили:

  • Гроші в сумі 11 тисяч євро та 3 тисячі доларів, ймовірно, отримані від злочинної діяльності.
  • Мобільні телефони, через які координувалася діяльність з “клієнтами” та спільниками.
  • Два автомобілі, які використовувалися для перевезення ухилянтів.

Зловмисникам пред’явлено підозру за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Двом фігурантам суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави, а третій спільник перебуває в розшуку.

Операцію з викриття злочинної діяльності здійснювали співробітники СБУ в Івано-Франківській області спільно з ТУ ДБР у Львові за процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору