Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Працівники очисних споруд у Калуші досі не отримали обіцяних зарплат

Працівники очисних споруд у Калуші досі не отримали обіцяних зарплат

Минулого тижня їм пообіцяли по 30 тисяч гривень кожному. Гроші виділили з бюджету міста. Але до людей вони наразі не дійшли.

Через складну ситуацію на очисних, пов’язану з масовим звільненням працівників, у Калуші минулого тижня терміново скликали засідання комісії ТЕБ та НС, а відтак і позачергової сесії міської ради. Результатом стало виділення 2 мільйонів гривень, які мали бути спрямовані на виплату зарплат працівникам цеху.

Однак, станом на 9 серпня обіцяних грошей люди, які повернулися до роботи, ще не отримали.

Як повідомила “Вікнам” колишня працівниця очисних споруд ТОВ “Карпатнафтохім” Наталія Кулик, за останній тиждень в межах тисячі гривень виплатили працівникам очисних, які не звільнялися з роботи. А люди, які повернулися до роботи, поки що не отримали зовсім нічого.

Щодо повернення людей у штат підприємства жінка зазначила: з 28 людей повернулися в цех лише 9. Причому — без оформлення тривалих трудових відносин, лише за строковим договором терміном на місяць. Решту 19 отримали довідки із заборгованою зарплатнею.

Виявляється, гроші, які виділяли з бюджету громади, поки що не надійшли на рахунок “Карпатнафтохіму”. Директор “Калуської енергетичної компанії” Петро Шевчук повідомив, що цього тижня на підприємство перерахували гроші з міського бюджету. Станом на 9 серпня бухгалтерія ще займається підготовкою документації. Найближчим часом гроші обіцяють спрямувати на рахунки нафтохімічного підприємства.

Читайте також — “Ми протягнули 9 місяців, більше — не можемо”, — працівники очисних у Калуші прийшли до влади

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору