Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Андрія Мищака

Згадуємо Андрія Мищака

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Андрія Мищака — молодшого інспектора прикордонної служби 2-ої категорії 3-ої групи інспекторів прикордонного контролю відділення інспекторів прикордонної служби відділу прикордонної служби “Дякове”.

Андрій Мищак народився 9 серпня 1986 року у селі Розточки Калуського району. Зростав у селі Витвиці, мав двох сестер і брата. Навчався у місцевій школі, а після її закінчення почав працювати. У 18 років їздив на заробітки за кордон. Працював на будівництвах, а також водієм екскаватора. Любив автомобілі та захоплювався ремонтом автотехніки.

У 2004 році пішов служити до ЗСУ. Був на той час в Одесі.

У травні 2022 року був призваний до армії. Був надійним товаришем і вірним військовій присязі бійцем. На війні встигав волонтерити: роздавав дітям одяг і їжу. Приєднавшись до прикордонників, Андрій Мищак ніс службу в Мукачівському прикордонному загоні, який зокрема визволяв села в Луганській та Донецькій областях.

17 січня 2023 року Андрій з побратимами обороняв свої позиції, де і загинув під час виконання чергового завдання на Луганщині. Це сталося поблизу населеного пункту Кармазинівка. Воїн загинув від травм, несумісних із життям під час артилерійського обстрілу. Тепер йому навіки 36…

Похований на кладовищі у селі Витвиці.

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку та вірність військовій присязі Указом Президента України Володимира Зеленського №161/2023 від 17 березня 2023 року Андрій Мищак посмертно нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня. 

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору