Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Як відзначатимуть День молоді в Болехові, Калуші та Долині | Анонс подій та заходів

Як відзначатимуть день молоді в Болехові, Калуші та Долині | Анонс подій та заходів

Свято ще є доволі незвичним у серпневому календарі, адже з’явилося недавно, але в громадах Калущини його цього року відзначатимуть.

Інформатор ділиться програмами святкувань із Калуша, Долини та Болехова. Обирайте, з яким містом святкувати та відчуйте себе молодим у будь-якому віці.

Нагадаємо, що до 2022 року в Україні відзначали День молоді в останню неділю червня. Такий день встановив указ президента від 22 червня 1994 року, хоча сама дата святкування сягала корінням ще в радянської традиції. Після російської агресії 2014 року і з бажанням інтегруватися у європейську родину в Україні постало питання перенесення свята на іншу дату. Тому 28 липня 2021 року президент Володимир Зеленський з урахуванням ініціативи молодіжних рухів і організацій України підписав указ № 333/2021 про перенесення Дня молоді на 12 серпня, коли за календарем ООН відзначають Міжнародний день молоді.

Отже, тепер офіційно День молоді в Україні відзначають 12 серпня. У 2024 році він припадає на понеділок.

Втім, програми заходів з нагоди цієї дати, які оприлюднили міські ради, охоплюють ширшу кількість днів: подекуди — вже від сьогодні.

Як святкує Болехів?

У громаді запрошують до музею на тематичну екскурсію та виставку картин, а також турнір з мініфутболу та низку інших заходів у місті та старостинських округах.

Як святкуватимуть у Калуші?

З нагоди Дня молоді у Калуській громаді заходи заплановані на 11-12 серпня: будуть художні майстеркласи, читання віршів, перфоманс від театру “ЛюбАрт” та низка інших цікавинок.

 

Як святкуватимуть у Долині?

Про деякі заходи у громаді повідомили на сторінці молодіжного центру “Хижка”. Там кажуть, що традиційно проводять день молоді з користю. Тож, цього року буде детективний квест для підлітків 13-18 років та благодійний квартирник.

“Зустрічаємося на площі біля міського БК, щоб послухати музику та поезію… Також буде виставка рукодільних виробів, які можна придбати, та прохолодний лимонад. Квартирник — благодійний, тому всі зібрані кошти передамо на потреби ЗСУ”, — анонсують організатори.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору