Інформатор Калуш

ТРЕШ

Через кордон дроном намагались переправити наркотики, вартістю 13 мільйонів гривень

Через кордон дроном намагались переправити наркотики, вартістю 13 мільйонів гривень

Канал контрабанди гашишу до сусідньої держави заблокувала СБУ на Волині. Там викрили організовану групу контрабандистів наркотиків. Організатором виявився колишній прикордонник.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на сайт новин Волині “Конкурент”.

Як повідомила речниця управління СБУ у Волинській області Іванна Поліщук, слідчі спецслужби встановили, що злочинною діяльністю займалась організована група осіб з чітким розподілом ролей та обов’язків. Планування та координацією протиправного процесу займався колишній прикордонник. А всього до групи входило п’ятеро волинян.

“Правоохоронці затримали зловмисників під час спроби переправлення через державний кордон партії смоли канабісу (гашишу), вагою понад 20 кг. Вартість такої партії наркотиків на “чорному ринку” складає 13 млн грн.  Для контрабанди наркотиків зловмисники використовували безпілотник — привʼязували до нього запаковані брикети із наркотичною речовиною. Для конспірації намагались діяти вночі”, — пише видання.

Наразі усім затриманим повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 305 (замах на контрабанду особливо небезпечних наркотичних речовин, в особливо великих розмірах, вчинене організованою групою) та ч. 3 ст. 307 (незаконне придбання, зберігання та перевезення з метою збуту особливо небезпечний наркотичного засобу, в особливо великих розмірах, вчиненими організованою групою). Затриманим обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Їм загрожує до 12 років увʼязнення з конфіскацією майна.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору