Калуш До сайту

Матрац, компост, сміттєві баки. Що відбувається “на районах” Калуша?

Прогулянка мікрорайоном Загір’я залишилила гіркий присмак… через гармидер на смітнику. Чи така ситуація у всіх мікрорайонах Калуша?

Ділиться Інформатор.

Здається тут є все — і заповнені вщент контейнери для сміття і трава з гіллям та навіть автомобільні шини. Втім, невідомо ким це все залишено.

Мандруючи далі, ми помітили ще одну гору трави, залишену позаду сміттєвих контейнерів. Найкраще у таких випадках скидати траву у вигрібну яму, щоб утворився компост, який можна використовувати як добриво  на городі, а на Загір’ї їх чи не на кожному подвір’ї. Добре хоч те, що сортується пластик. Бачимо це по заповненій клітці для пластику.

Чи така ж ситуація по всьому місту?

Вирішили пройтися центром та перевірити. І вже поблизу стадіону “Хімік” знайшли ще 2 місця, що є ідентичними до загірських сміттєвих контейнерів. На відміну від Загір’я, клітка для пластику тут чомусь зігнута майже вдвоє. Можливо від ваги пластику, або ж цьому є інше пояснення. Якщо на Загір’ї ви можете знайти автомобільні шини, залишки одягу, то тут на клітці можна знайти старий подертий матрац.

У цьому місці залишки трави скинуті невідомими особами у контейнери, а контейнер для збору паперу, явно не використовується за призначенням…

Вже за метрів 500 маємо ще одне місце із таким самим виглядом, як і попередні. Контейнери для сміття тут пусті і клітці для пластику більше повезло ніж її попередниці. Однак, як і у минулих місцях, тут теж скинута трава та гілля. Слід розуміти та пам’ятати, що правильне сортування сміття зберігає наше довкілля.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08