Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Романа Корвацького

Згадуємо Романа Корвацького

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Романа Корвацького — старшого лейтенанта, командира взводу протитанкових ракетних комплексів 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

Роман Корвацький народився 10 серпня 1980 року в Калуші. Мав старших брата і сестру. Навчався у школі №10. Далі вступив до Національного університету “Львівська політехніка”, після закінчення якого працював на заводі “Карпатська кераміка”. 

У 2009 році одружився, а відтак у подружжя народилися дві доньки. Чоловік був турботливим та уважним до сім’ї, та підтримував міцні стосунки з родиною.

У 2015 році Роман Корвацький став на захист рідної землі. Рідні боялись його відпускати, але чоловік і слухати не хотів про інший шлях. Прослужив у зоні АТО/ООС півтора року. 

А в лютому 2022 року вдруге пішов на війну: зголосився добровольцем у перший же день повномасштабного вторгнення. Служив командиром взводу протитанкових ракетних комплексів. Щодня дзвонив додомк, сумував за дітьми…

Роман Корвацький брав участь у боях у Щасті, Мар’їнці, Маріуполі. Загинув Герой 2 серпня 2023 року в результаті мінометного обстрілу в зоні військових дій у районі населеного пункту Вільшана Куп’янського району Харківської області.

Поховали Героя на Алеї Слави міського кладовища.

Герой посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та залізним хрестом “Залізним хрестом заслуги” СУМ.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору