Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Встановлюєш МАФ — рішення виконкому тепер не потрібне

У травні 2024 р. адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України виявила у Калуській громаді  порушення законодавства у сфері економічної конкуренції, що полягала у прийнятті рішень щодо встановлення тимчасових МАФів, призначених для підприємницької діяльності. Відповідно надала рекомендації щодо приведення дозволів на розміщення тимчасових споруд відповідно до чинного законодавства 

Ділиться Інформатор.

28 червня 2024 р. було видано розпорядження міського голови № 142-р “Про затвердження інформаційних та технологічних карток адміністративних послуг управління архітектури та містобудування Калуської міської ради” “відповідно до якого було затверджено інформаційну та адміністративну картки адміністративної послуги “Оформлення паспорта прив’язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності”. За цією інформаційною карткою оформлення паспорта прив’язки тимчасових споруд здійснюється відповідно до чинного законодавства”. Майже через місяць, 24 липня про дане рішення було повідомлено Західне МТВ Антимонопольного комітету України.

Відповідно, як зазначили у Західному міжобласному територіальному відділенні АМКУ, у Калуській територіальній громаді внаслідок такого рішення було “поновлено належні умови конкуренції на ринку реалізації товарів, надання послуг і виконання робіт в тимчасових спорудах”.

До темиУ Калуші за ніч “виріс” новенький МАФ на бульварі Незалежності

Нагадаємо, що 25 жовтня 2021 р. були затверджені інформаційні картки  щодо “Видачі паспорта прив’язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності” та «Продовження паспорта прив’язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності”. У них серед переліку документів, необхідних для встановлення МАФу заявник повинен був надати копію рішення виконавчого комітету про надання дозволу на розміщення тимчасових споруд. Це відповідно є порушення, адже на законодавчому рівні цього не передбачено.

Саме тому, у травні 2024 р. у Калуській громаді було виявлено порушення законодавства у сфері економічної конкуренції, що полягала прийнятті рішень щодо встановлення тимчасових МАФів, призначених для підприємницької діяльності. Тому міській раді було надано рекомендації, які є обов’язковими для виконання.Вже 24 липня Калуська міська рада повідомила Антимонопольний комітет України про виконання рекомендацій АМКУ.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору