Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Автостанція, руйнування радянської стели та закрита судова справа. Підсумки тижня на Інформаторі

Тиждень, що минув, вкотре був насиченим на події.  Нагадуємо, про що читали цього тижня найбільше.

Розповідає Інформатор.

У Калуші запрацювала нова автостанція. Але чи справді вона комунальна?

Довкола калуської автобусної станції кояться дивні речі. Можна, звісно, опустити той факт, що її збудували меншою, аніж обіцяли громаді, а відкривають якось поспіхом і неорганізовано… Але набір працівників через Івано-Франківськ та статті в обласній пресі, що мають ознаки замовності, — насторожують. Ще більше дивує інше: в місті створене комунальне підприємство “Калуське підприємство автобусних станцій”, яке мало “опікуватися” автостанцією та відповідно — заробляти для громади. Але у квітні цього року в Івано-Франківську з’явилося підприємство з назвою ТзОВ “Калуське підприємство автобусних станцій”. І саме на цю “товку”, як свідчать сьогоднішні квитки із нової автостанції, платять пасажири. Що це все означає і чи не залишиться громада Калуша ошуканою?

На Калущині вранці згорів житловий будинок

На момент приїзду рятувальників будівля була повністю охоплена вогнем. На пожежі травмувалась жінка. Пожежу вогнеборці локалізували та ліквідували. Але інформують, що травмувалась власниця житлового будинку.

У Калуші руйнують радянську стелу | ФОТО+ВІДЕО

Калуські комунальники, озброївшись відбійниками та будівельними ломами здійснюють “декомунізацію” окремих елементів пагорба Слави. Нагадаємо, що рішення про декомунізація пагорба Слави було прийнято 28 травня на засідання виконкому Калуської міської ради. Під дозвіл демонтажу підпало велике кам’яне панно, яке містить зображення облич людей. На одному з них можна побачити головний убір радянської армії.

Як затоплювало Домбровський кар’єр з 1987 по 2022 рік: фото з космосу

Домбровський кар’єр у Калуші має багату історію, що сягає початку розробки калійних покладів у 1967 році. Цей кар’єр став першим у світі випадком видобутку калійної солі відкритим способом, і його розробка відіграла ключову роль у місцевій економіці. Однак, після зупинки виробництва у 2001 році, кар’єр зіткнувся з серйозною загрозою затоплення. Відключення дренажних систем у 2008 році лише посилило цю проблему.

На Патріаршій прощі в Крилосі військові передали главі УГКЦ прапор з передової | ФОТОФАКТ

Щорічно, у перших числах серпня відбувається Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої у Крилосі. На ній були присутні військовослужбовці ЗСУ, які передали главі УГКЦ бойовий прапор із підписами військових із різних бригад.

Закінчились строки. Суд закрив справу щодо очільниці Войнилівської громади

У матеріалах поліції, які було подано до суду, фігурують 19 розпоряджень селищної голови, які були видані в умовах конфлікту інтересів. За порушення, пов’язані з корупцією, очільниці громади загрожувала адміністративна відповідальність.

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору