Інформатор Калуш

ДОЛИНА

“Долина –Агро” розвиває інноваційне вирощування рослин навіть під час війни

Під час престуру до Долини Інформатор відвідав ТзОВ “Долина –Агро”. Підприємство, засноване у 2012 році, спеціалізується на вирощуванні саджанців лохини, плодових дерев і декоративних культур. Лабораторія “In vitro” у стерильних умовах вирощує саджанці, що дозволяє уникнути патогенних мікроорганізмів і забезпечує високий якісний посадковий матеріал.

Олег Базюк, директор “Долина –Агро”, розповів про нові напрямки розвитку компанії. Вона почала співпрацювати з німецькою спілкою розсадників для отримання ліцензій на щепи плодових культур, замінюючи імпортований посадний матеріал власним. Крім того, компанія працює з польською фірмою, яка розмножує декоративні рослини, і її саджанці експортуються до Америки, Голландії та Австралії.

Базюк підкреслив, що підприємство продовжувало працювати навіть під час повномасштабного вторгнення росіян, що допомогло уникнути значних втрат. Наразі в “Долина –Агро” працює понад 40 людей, і компанія планує подвоїти свої потужності цього року.

Зокрема, Олег Базюк повідомив про участь підприємства у міжнародному консорціумі з виведення нових сортів лохини, який фінансується Інститутом Джеймса Хаттона. Підприємство також розпочало сертифікацію за голландською системою, що передбачає утилізацію всього розсадника при виявленні хворого саджанця. Це забезпечить високий стандарт якості продукції, і компанія може стати однією з перших в Україні, яка впровадить цю систему.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору