Інформатор Калуш

ВЛАДА

Рожнятівська селищна рада вимагає у підприємців зайві документи: втрутився Антимонопольний комітет

Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України виявило порушення у діях Рожнятівської селищної ради, яка вимагає у підприємців зайві документи для оформлення дозволів на розміщення тимчасових споруд. Ці дії можуть створювати перешкоди для ведення бізнесу в громаді.

Інформатор ділиться, посилаючись на Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету,

За інформацією Антимонопольного комітету, виконавчий комітет Рожнятівської селищної ради порушив порядок, затверджений наказом Мінрегіонбуду від 21.10.2011 № 244. Відділення з’ясувало, що всупереч встановленим нормам, Рожнятівська міськрада вимагає від заявників надання додаткових документів, які не передбачені чинним законодавством, зокрема копії документа, що засвідчує право власності або користування земельною ділянкою, або договір суперфіцію.

Антимонопольний комітет зазначає, що ці вимоги створюють необґрунтовані перешкоди для ведення бізнесу. Зокрема, міськрада вимагає документи, які не передбачені законом, що може обмежити конкуренцію на ринку.

8 серпня 2024 року Західне МТВ надало рекомендації Рожнятівській селищній раді щодо припинення цих дій. Міськрада повинна поінформувати про результати розгляду рекомендацій у десятиденний строк.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору