Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Миколу Бардигулу

Згадуємо Миколу Бардигулу

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Миколу Бардигулу — стрільця-санітара 8-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї гірсько-штурмової бригади.

Микола Бардигула народився 18 грудня 1981 року в місті Долині, мав двох братів і двох сестер. Навчався у місцевій школі, був старанним учнем, захоплювався боксом… Після школи здобув фах столяра-будівельника у професійно-технічному училищі №72 селища Підбуж на Львівщині. Через два роки після навчання проходив строкову службу. А після армії працював за спеціальністю, їздив за кордон працювати на будівництві.

Був одруженим та мав сина і доньку. 

Коли почалася повномасштабна війна, Микола Бардигула був за кордоном, але вирішив повернутися, щоб стати на захист України. Отримавши повістку, одразу пішов до військкомату. Влітку 2022 року був мобілізований до лав 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ на посаду стрільця-санітара. Обороняв Бахмутський напрямок.

Загинув воїн 11 серпня 2022 року внаслідок стрілецького бою в районі Білогорівка Бахмутського району Донецької області, отримавши множинні осколкові поранення, несумісні з життям.

Поховали захисника на Алеї Слави рідного міста.

Боєць був нагороджений посмертно медаллю “За заслуги перед Прикарпаттям”, а також орденом “За мужність” III ступеня, відповідно до указу президента України від 17 квітня 2023 року.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору