Калуш До сайту

“Хотіли легких грошей”: поліція та СБУ затримали молодиків, які підпалювали автівки військових у Долині та Калуші

Впродовж липня 18-річний та 15-річний зловмисники вчинили декілька підпалів пікапів ЗСУ. 

Ділиться Інформатор, покликаючись на поліцію Івано-Франківської області

Протягом місяця зловмисники умисно знищили 3 пікапи військовослужбовців ЗСУ. Підпали в Долині та Калуші вчиняли з інтервалом у декілька днів. Поліції та СБУ вдалося викрити особи паліїв. Ними були 18-річний житель с. Княжолука Долинської ТГ та його неповнолітній родич – 15 річний підліток.

“Для виконання завдань юнак залучив свого 18-річного родича. Вони об’їжджали на велосипедах населені пункти, відстежували позашляховики військових та фотографували їх. Знімки скидали “роботодавцям”, які надалі тримали на контролі кожен підпал. Зокрема саме вони погоджували автомобілі, які необхідно було знищити.”, — йдеться у повідомленні поліції Івано-Франківщини

Як повідомили правоохоронці, 15-річний юнак знайшов оголошення в одному із телеграм-каналів про заробіток. Відгукнувшись на повідомлення, йому скинули варіанти заробітку та їх розцінки. Йшлося про підпали військових автомобілів, адмінбудівель ТЦК та релейних шаф на лініях залізничного сполучення західного регіону України.

За перші підпали отримали по 40 тисяч гривень. Протиправні дії вчиняли вночі, обливаючи автомобілі саморобною сумішшю із бензину та масла. Усі дії фільмували на телефон та надсилали своїм кураторам. Проте, згодом їм запропонували продовжити підпали автівок. Цього разу грошова пропозиція була збільшена — по 5 тисяч доларів за 2 автомобілі.

Під час чергової спроби вчинення підпалу, двох братів викрили правоохоронці, за силової підтримки КОРДу. Слідчі СБУ оголосили 18-річному парубку підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України — перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань. Судом йому було обрано запобіжний захід – тримання під вартою без можливості внесення застави. Палію загрожує до 8 років позбавлення волі.

“Слідчі УСБУ наразі надають правову кваліфікацію діям неповнолітнього, з метою притягнення його до відповідальності. Слідство триває. Процесуальне керівництво у справі здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура.”, — повідомили правоохоронці.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08