Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Понад 120 ветеранів отримали допомогу в Калуському “Ветеранському просторі”

Консультативний пункт “Ветеранський простір”, створений у грудні минулого року для підтримки військовослужбовців та їхніх родин, вже прийняв понад 120 відвідувачів. Більшість із них — демобілізовані військові та члени сімей загиблих і зниклих безвісти.

Інформатор ділиться, посилаючись на Калуську міську раду.

Координатор пункту Ілля Тітко розповідає, що до “Ветеранського простору” звертаються з найрізноманітнішими питаннями. Перш за все, це питання соціальних виплат і допомоги, які в громаді розподілені між кількома установами. Ветеранам та їхнім родинам важко орієнтуватися в цьому, тому вони отримують консультації щодо того, як діяти далі.

Не менш важливою є психологічна допомога. Ілля Тітко зазначає, що багато хто з ветеранів вагається звертатися до психолога, але ті, хто це робить, отримують кваліфіковану підтримку від фахівців. Важливо, що ветерани можуть виговоритися, знайти розраду і підтримку, адже адаптація до цивільного життя після війни — це тривалий і складний процес.

Побутові питання також займають значне місце у зверненнях, починаючи від земельних справ і закінчуючи умовами проживання. Питання працевлаштування стоїть дуже гостро, особливо для тих, хто звільнився через поранення або інвалідність. Разом із Центром зайнятості “Ветеранський простір” намагається знайти відповідну роботу для таких осіб.

Нещодавно “Ветеранський простір” змінив своє місце розташування і тепер працює у приміщенні ГО “Чисті серця” на вул. Героїв України, 9А. Це дозволило значно покращити умови роботи, оскільки поруч знаходяться юристи та психологи, які надають кваліфіковану допомогу. За словами Іллі Тітка, зокрема, психологиня Іванка Гусениця працює з військовими вже понад 10 років, що свідчить про високий рівень професіоналізму.

Важливо зазначити, що телефон координатора “Ветеранського простору” постійно зайнятий, що свідчить про великий попит на послуги, які надає цей пункт. Особливо важко працювати з родинами загиблих і зниклих безвісти Героїв, але саме для них ця допомога є особливо цінною і необхідною.

Консультативний пункт працює у робочі дні з 14:00 до 16:30, а у п′ятницю до 15:30. У кризових ситуаціях — 24/7.

Контактні дані: veteranokalush@ukr.net; 066 131 8698.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору