Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Уряд затверджує три варіанти облаштування наземних укриттів у закладах освіти

Уряд затверджує три варіанти облаштування наземних укриттів у закладах освіти

ДСНС та МОН спільно розробили три варіанти облаштування наземних укриттів. Сьогодні уряд їх мав затвердити.

Про це на засіданні Уряду повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає Інформатор.

“На початку серпня Уряд затвердив методику оцінки безпечності шкіл, яка передбачає 5 рівнів ризику. Це допоможе громадам правильно розставити пріоритети й будувати укриття саме там, де вони потрібні”, — зазначив посадовець.

За його даними, 2,5 млрд гривень виділено цього року на їх будівництво. Але важливо, щоб на місцях ці кошти були витрачені ефективно.

Також — важливо мати чіткі надійні стандарти безпечних шкільних просторів там, де неможливо використовувати підземні укриття і де це дозволяє безпекова ситуація. Для цього ДСНС та МОН спільно розробили три варіанти облаштування наземних укриттів. Громади зможуть їх реалізувати залежно від потреби та рівня загроз у населеному пункті та регіоні.

Про які саме три варіанти йдеться, наразі невідомо. Але в Уряді сподіваються, що у підсумку близько тисячі шкіл вже цього навчального року зможуть розпочати процес очного навчання.

Нагадаємо, у навчальних закладах більше не можна використовувати як укриття простори на перших поверхах. Є лист Державної служби надзвичайних ситуацій, який інформує: впродовж 2022-2023 років було весно 16 змін до різних постанов, які стосуються роботи укриттів в закладах освіти. Відтак наразі заборонено, щоб укриття були на першому поверсі будівлі. Тому під загрозою опинився початок очного навчального процесу в багатьох освітніх закладах області (в тому числі дитсадкахх та закладах позашкільної освіти) та Калуської громади зокрема. Загалом у Калуському районі йдеться про 40% навчальних закладів.

Раніше ми писали, що Калушу потрібно під 18 мільйонів гривень на габіони для укриттів у закладах освіти.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору