Калуш До сайту

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Дмитра Пасюту

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Дмитра Пасюту — старшого розвідника 24 окремої механізованої бригади імені Короля Данила.

Дмитро Пасюта народився 1 серпня 1993 у м. Тлумач. У віці 5 років разом із батьками та старшою сестрою переїхав до села Новоолександрівка Дніпропетровської області. У дитинстві Дмитро був спокійним та самостійним, завжди усім допомагав та легко знаходив друзів. 

Після  9 класу вступив до Миролюбівського аграрного професійного ліцею на спеціальність “Тракторист-машиніст, слюсар-ремонтник”. Закінчив навчання у 2012 році. Тоді ж познайомився із своєю дружиною Уляною. В них було взаємне кохання із першого погляду. Через 2 роки переїхав до дружини у Калуш. 24 серпня 2014 року у них народився син Самір. Він був люблячим, турботливим чоловіком та батьком. Навчав сина їздити на велосипеді, самокаті та роликах. Привив йому любов до тварин, адже сам їх обожнював. Був майстром на всі руки і усе міг полагодити. Якщо чогось не знав, то дивився на YouTube і у нього все виходило. 

Працював за різними спеціальностями у Калуші, Дніпрі, Польщі. Кожного літа з сім’єю їздив до батьків у Дніпро. Саме на Дніпропетровщині востаннє бачив сестру Віту, перед тим як поїхати до Донецької області.

25 серпня 2022 року Дмитра Пасюту мобілізували та відправили на навчання з розвідки у с. Старичі. 25 жовтня був прийнятий до 24 окремої механізованої бригади ім. Короля Данила старшим розвідником. Далі його направили на Донецький напрямок, де він відважно та відповідально виконував бойові завдання та захищав Україну.

У ніч на  3 грудня відбувся останній пекельний бій із ворогом поблизу села Курдюмівка Бахмутського району Донецької області, під час якого воїн отримав поранення несумісні із життям. Йому назавжди залишиться 29 років. 

8 грудня 2022 року Героя Дмитра Пасюту було поховано на Алеї слави Калуського міського кладовища.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08