Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

День здоров’я в Новиці: Як пройшла масштабна медична акція для місцевих жителів

У селі Новиця, Новицької територіальної громади, 13 серпня 2024 року відбулася масштабна акція “День здоров’я”, організована за ініціативою головного державного санітарного лікаря області Руслана Савчука. Захід був проведений в приміщенні КНП “Новицький центр ПМСД” та мав на меті підвищити обізнаність населення про важливість здорового способу життя та профілактики хвороб.

Інформатор ділиться, посилаючись на Калуський районний відділ ДУ”Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України”.

Фахівці Калуського районного відділу разом із медичними працівниками місцевих центрів та партнерами заходу організували комунікаційно-інформаційну кампанію, яка охопила понад 95 осіб. Учасники мали можливість пройти обстеження та отримати консультації від лікарів-спеціалістів. Зокрема, можна було звернутися до таких фахівців:

  • Сімейний лікар – 31 особа
  • Кардіолог – 20 осіб
  • Невропатолог – 17 осіб
  • Дерматолог – 8 осіб
  • Отоларинголог – 12 осіб
  • Офтальмолог – 7 осіб

Протягом акції також проводилися лабораторні дослідження та медичні обстеження. Учасники мали можливість виміряти артеріальний тиск, рівень глюкози в крові, визначити індекс маси тіла, пройти ЕКГ з розшифруванням та здати тести на гепатит В/С та ВІЛ/СНІД. Було здійснено вакцинацію від кашлюка, дифтерії та правцю для 28 дорослих осіб.

Медичні працівники провели роз’яснювальну роботу з профілактики небезпечних інфекційних захворювань, таких як ботулізм, холера, а також наголошували на важливості якісної питної води для запобігання кишковим інфекціям та вірусному гепатиту А.

Особлива увага приділялася профілактиці серцево-судинних захворювань та впровадженню Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?”. Відвідувачі отримали тематичні друковані матеріали про важливість раннього виявлення онкологічних захворювань, підтримку ментального здоров’я та відмову від шкідливих звичок.

Ця акція стала важливою частиною роботи місцевої громади у сфері охорони здоров’я, підвищуючи рівень обізнаності населення та забезпечуючи доступ до необхідних медичних послуг.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору