Калуш До сайту

“Малюю серцем”: матері та дружини полеглих Героїв виражають свої почуття через мистецтво

У серці Калуської громади відбулося п’яте заняття в рамках проєкту “Малюю серцем”, який подарував матерям, дружинам та коханим полеглих Героїв можливість висловити свої почуття через живопис.

Інформатор ділиться, посилаючись на Калуську міську раду.

Проєкт передбачає майстер-класи із живопису, де жінки, що втратили близьких на війні, малюють свої найглибші переживання. 13 серпня учасниці мали змогу створити картини на патріотичну тематику. До цієї зустрічі долучилися вісім жінок, а надихали їх мисткині Вікторія Гречко і Ольга Чолінська.

Фото Олег Відливаний

Леся Піцик, начальниця відділу культури, навчальних закладів, бібліотечної та музейної справи управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради, відзначила особливий терапевтичний ефект цих занять: “Це така добротна арттерапія. За час проєкту учасниці стали ближчими, навчилися взаємній довірі і підтримці. Вони малюють зосереджено, із усмішками. Адже на полотнах — їхні найцінніші спогади про синів, коханих, їхні почуття, емоції. Після завершення проєкту роботи залишаться в авторок. Я впевнена: будуть для них дуже дорогими“.

Раніше Інформатор вже писав, як Олег Відливаний повідомив про цю подію в геріатричному центрі.

Ця програма почалася ще у квітні, а заняття відбувалися у виставковій залі та тривали по три години. Учасниці мали можливість обирати тематику своїх робіт, виражаючи особисті емоції через мистецтво.

Ірина Кушлик, мати одного з Героїв, поділилася своїми почуттями: “Сьогодні я малюю Україну. Її найбільше любив мій Володя“.

Проєкт, реалізований управлінням культури, національностей та релігій Калуської міської ради у співпраці з “Музейно-виставковим центром Калуської міської ради” та громадською організацією “Сім’я Героя Калуша”, завершиться тематичною виставкою. Роботи учасниць будуть представлені на виставці, приуроченій до Дня Незалежності України, відкриття якої заплановане на 25 серпня.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08