Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Мешканці села на Калущині самотужки латають ями на дорозі | ФОТОФАКТ

Йдеться про село Тростянець, що входить до складу Долинської громади. Організувавшись, мешканці самостійно здійснюють ремонт дороги в селі.

Ділиться Інформатор.

Депутат Долинської міської ради, військовослужбовець 102 ОБрТрО Тарас Сливчук опублікував допис на своїй сторінці у Facebook про те, що жителі с. Тростянець самостійно здійснюють ямковий ремонт у селі:

“Приємно, що у цей непростий час для країни і для кожного з нас, життя в тилу не завершилося. Так днями, завдяки самоорганізації, в с. Тростянець проведено ремонт дорожнього покриття силами та засобами жителів села”.

Військовослужбовець додав, що саме такі справи показують, наскільки українці є сильною нацією.
У коментарі Інформатору Тарас Сливчук повідомив, що історія ремонту цієї дороги є непростою та довгою, адже люди зверталися до ДП “Дороги Прикарпаття” та тричі перекривали дорогу в Долині:

“Історія ремонту цієї дороги не проста і довга. Тричі перекривали дорогу в м. Долина з вимогою ремонту дороги в 2020-2021 роках. Численні візити ОДА та “Дороги Прикарпаття”, принесли результат. У спільному фінансуванні Долинська міська рада та ОДА зробили ремонт дороги в с. Рахиня”.

Втім, за словами чоловіка, з початком повномасштабної війни ремонт ділянок дороги проводиться мешканцями сіл самотужки, а Івано-Франківська ОДА ігнорує їх звернення:

“Під час війни проводився силами сіл ямковий ремонт. Зараз ОДА ігнорує потребу жителів цих населених пунктів, тому жителі самоорганізувалися, закупили щебінь, пісок і цемент та почали заливати ямки. Долинська міська рада пообіцяла допомогу — надати спочатку 5 кубів піску для бетону”, — розповідає Тарас Сливчук.

Обіцяний міською радою пісок люди вже отримали. Тож, робота триває.

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору