Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Реабілітаційному центру у Калуші передали кошти з аукціону

Комунальний заклад “Музейно-виставковий центр Калуської міської ради” успішно організував благодійний аукціон для підтримки реабілітаційного центру “4.5.0. Прикарпаття”. Під час заходу вдалося зібрати 37 500 грн, частину вже передано організації онлайн. 

Інформатор ділиться.

Аукціон включав 41 лот, серед яких були картини, екологічні шопери та ікони. З них вдалося продати дві третини. Результати події перевершили очікування і стали чудовим стартом для подальших заходів.

Нам вдалося реалізувати більшість лотів і зібрати значну суму для благодійності. Це був наш перший досвід в організації онлайн-аукціону, і він став відправною точкою для нових ідей та проектів“, – зазначив Олег Відливаний, директор “Музейно-виставковий центр Калуської міської ради”.

Під час проведення аукціону вимикали електроенергію, не було інтернету, проте ми намагалися якомога швидше відповідати всім учасникам. Дуже приємно, що більша частина лотів продана. Переглянути переможців можна на сторінці Facebook комунального закладу“, – додав він.

Олег Відливаний також висловив побажання щодо подальшої активної роботи центру, підкресливши, що вже зроблено чимало і попереду ще багато важливих завдань.

Ініціаторка благодійного аукціону, мисткиня Юлія Багринівська, зазначила, що проведений аукціон є хорошим стартом:

Частина коштів була попередньо надіслана покупцями на банківську картку центру. Адже картини придбали не тільки мешканці з Калуша, а й з-за кордону та інших міст України. Готівку в сумі 23 650 грн ми передаємо зараз. На даному аукціоні було продано 28 лотів. Серед них картини, екологічні шопери та ікони. За правилами аукціону частину коштів художники мали право забрати собі на розвиток своєї творчості. Були художники, які всю суму віддавали на благодійність. І цьому ми раді. Результатом ми задоволені. Це наш перший такий досвід. Я вважаю, що він досить успішний. У нас вже виникла нова ідея – проведення аукціону офлайн“.

Одна з переможниць аукціону, Леся Піцик, передала придбаний лот – картину Ольги Чолінської – центру в подарунок: “Такі центри потрібні нашим військовим. Він стане другим їх домом. Я придбала картину “Біль України”. Тут, у центрі, вона буде нагадувати весь час про наш пережитий біль та таку жадану якнайшвидшу перемогу!

Голова реабілітаційного центру для ветеранів, дружина полеглого Героя Василина Перегуда, подякувала художникам та покупцям:

Дякуємо за кожну гривню. Це допоможе нам швидше запуститися“.

Вона також розповіла про плани щодо подальшої роботи. Наразі необхідно зібрати обладнання, встановити його та перевірити, як воно функціонує. Важливо також облаштувати територію, включаючи заїзд, паркування, під’їзд до підйомника та сходи для зручного пересування. Спочатку центр працюватиме в тестовому режимі, щоб протестувати послуги, виправити можливі помилки та внести покращення. Лише після цього планується офіційне відкриття.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору