Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуський пологовий будинок отримав індивідуальні комплекти для породіль від благодійників

Калуському пологовому будинку передали 160 індивідуальних комплектів для вагітних і жінок, які годують грудьми.

Інформатор ділиться, посилаючись на Калуську міську раду.

Благодійний фонд “Інститут розвитку сім’ї та дитини” у співпраці з організацією UNFPA передали пологовому будинку 160 індивідуальних комплектів для вагітних і жінок, які годують грудьми. Завідувачка акушерського відділення Калуської ЦРЛ Леся Григорів підкреслила, що така допомога є дуже важливою як для новонароджених, так і для їхніх матерів. Вона зауважила, що “Пакунок малюка” містить речі, необхідні для дитини, тоді як ці комплекти включають усе, що потрібно як для матерів, так і для малюків. Кожен набір важить понад 16 кг та має вартість близько 2 тисяч гривень. Загальна сума допомоги склала 310 тисяч гривень.

Це не перша допомога благодійників Калуському пологовому будинку. На початку 2023 року заклад отримав від них медикаменти та засоби медичного призначення на суму 700 тисяч гривень. Пакунки будуть розподілені між усіма породіллями, і їх вистачить приблизно на три місяці, зважаючи на поточний рівень народжуваності.

Народжуваність у нашому пологовому будинку від початку повномасштабної війни зменшилася майже на 40%. Якщо до війни ми приймали у середньому 100 пологів на місяць, то зараз – 50-60“, — зазначила Леся Григорів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору