Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуській громаді обговорили забезпечення тимчасовим житлом для ВПО

У Калуській громаді відбувся семінар, на якому обговорювались питання забезпечення тимчасовим житлом для внутрішньо переміщених осіб. Захід був спрямований на покращення умов проживання ВПО та реалізацію державних програм підтримки.

Інформатор ділиться, посилаючись на Калуську міську раду.

15 серпня в Калуській громаді відбувся семінар для представників Ради ВПО при Калуській міській раді та осіб, які проживають у територіальній громаді. Захід, що мав назву “Забезпечення тимчасовим житлом ВПО. Державні програми сприяння для придбання житла ВПО”, був проведений благодійною організацією “БФ «Стабілізейшн Суппорт Сервісез” у рамках проєкту УВКБ ООН «Підтримка спроможності системи соціального захисту населення щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб».

Регіональні представники організації детально розглянули реалізацію державних нормативно-правових актів щодо забезпечення тимчасовим житлом ВПО на рівні громади. Обговорювались питання формування обліку громадян, які потребують покращення житлових умов, а також підстави та порядок надання житла.

Проєкт, який реалізується в Калуській громаді вже другий рік, передбачає не лише матеріально-технічну та правову допомогу управлінню соціального захисту населення, але й проведення навчальних семінарів для ВПО. Раніше було надано комп’ютерну та оргтехніку, а також проведено семінари на теми доступу до публічної інформації.

На теперішньому семінарі організатори та учасники обговорювали реалізацію житлової політики на рівні громади, аналізуючи проблеми ВПО та шляхи їх вирішення.

Нагадаємо, що на території Калуської міської територіальної громади наразі проживає понад 4 тисячі внутрішньо переміщених осіб. Функціонують три тимчасових житлових притулки: у селах Мостище і Боднарів, а також “Теремок”, які на даний момент переповнені.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору