Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Василя Дубровного

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Василя Дубровного — водія 2 відділення гранатометного взводу роти вогневої підтримки військової частини А0641 81 окремої аеромобільної бригади 90 батальйону імені Героя України старшого лейтенанта Івана Зубкова.

Василь Дубровний народився 14 серпня 1972 року у селі Рахиня, що на Долинщині. Був молодшим сином у родині. Разом із старшою сестрою Ларисою провів у рідному селі щасливе дитинство та юність. Навчався у Рахинській школі, де закінчив 8 класів. Далі продовжив навчання у Долинській ЗОШ №1. 

Василь був щирим, чуйним, а його любили за чесність, відвертість та веселу вдачу. 25 грудня 1990 року був призваний на строкову службу, яку проходив у населеному пункті Великодолинське, що на Одещині. Влітку 1994 року одружився із коханою дівчиною Надією. У щасливому шлюбі вони прожили 28 років та виховали двох дітей — доньку Юлію та сина Дмитра. Василь був чудовим батьком, прекрасним чоловіком, порядним сім’янином, турботливим сином та братом. Також був хорошим товаришем, а у нього було багато друзів в Україні та закордоном. Його дуже любили та поважали. 

Василь Дубровний був активним учасником Революції Гідності, оскільки мав загострене почуття справедливості. 24 лютого 2022 року, коли розпочалося повномасштабне вторгнення в Україну він перебував закордоном. Та залишитися осторонь подій в Україні не міг і через 2 дні був вдома. 

7 березня 2022 року отримав повістку, а 10 березня відправився на службу. Навчання проходив на Яворівському полігоні, що на Львівщині. 13 березня 2022 року цей полігон обстріляли і він вперше побачив, що таке війна. 17 березня 2022 року вже був у Донецькій області. Боронив Україну в лавах ЗСУ водієм 2 відділення гранатометного взводу роти вогневої підтримки військової частини А0641 81 окремої аеромобільної бригади 90 батальйону імені Героя України старшого лейтенанта Івана Зубкова

Воїн Василь Дубровний одразу заслужив авторитет та повагу у своїх побратимів. Мав позивний “Дядя Вася”. Побратими згадують про нього як безкомпромісного, врівноваженого, мужнього та справедливого чоловіка. Був щирою та доброю людиною. Три місяці він перебував на нульовій позиції у селі Долина під містом Краматорськ та вже через 3 дні мав їхати на ротацію. Проте не судилося.

29 червня 2022 року солдат Василь Дубровний загинув у бою із російськими окупантами. Під час ракетного обстрілу ворога, Герой побіг рятувати побратима та отримав смертельне поранення. 14 серпня йому мало виповнитися 50 років.

Героя поховали на кладовищі м. Долини серед інших героїв. Василь боровся до останнього подиху за Україну, за сім’ю, за нас усіх. Як колись це робив його вуйко Степан Стрілець в ОУН-УПА. Ось так через багато років у цій сім’ї повторилася історія.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору