Калуш До сайту

Калушанин залишився без грошей і техніки: поліція розшукує шахраїв

Калуські поліцейські розшукують аферистів, які виманили у місцевого мешканця гроші за неіснуючий транспортний засіб, пропонований через Інтернет. Це ще один випадок шахрайства, що трапився з жителем Калущини, який планував придбати трактор, але став жертвою обману. 

Інформатор ділиться, посилаючись на поліцію Івано-Франківської області.

Потерпілий спілкувався з продавцем через інтернет-ресурси і погодився на передоплату, перевівши на рахунок шахрая майже 128 тисяч гривень. Після цього аферист запевнив його, що кошти не надійшли повністю, тому трактор відправлено не буде. Лише згодом чоловік зрозумів, що його ошукали, і звернувся до поліції.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом шахрайських дій згідно зі статтею 190 Кримінального кодексу України. Вони також наголошують на необхідності бути особливо обачними при купівлі товарів через Інтернет. Варто ретельно перевіряти інформацію про пропоновані товари та послуги, уникати передоплати та користуватися послугою післяплати. Крім того, не слід довіряти оголошенням із надто великими знижками чи акціями, а також остерігатися сумнівних посилань і не вводити дані платіжних карток на незнайомих сайтах.

Не дайте себе ошукати!” — закликають правоохоронці.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08