Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Василя Луцана

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Василя Луцана — матроса, оператора протитанкового відділення взводу вогневої підтримки роти морської піхоти 1 батальйону морської піхоти військової частини А2802.

Василь Луцан народився 24 лютого 1989 року у селі. Слобідка Калуського району. Усе дитинство хлопця пройшло у рідному селі. У 1996 році розпочав навчання у Кудлатівецькій початковій школі. Згодом продовжив навчання у Перевозецькій ЗОШ І-ІІ ст. Отримав середню освіту. Василь був тихим та врівноваженим хлопцем, чуйним та відкритим. Ніколи не тримав образ. Після завершення школі пішов вчитися до Войнилівського ПТУ №34, яке успішно закінчив у 2000 році. Дуже захоплювався технікою. 

Працював у КП “Калушавтодор”, допомагав сестрі та мамі. У червні 2023 року Василь був призваний на військову службу до лав Збройних Сил України оператором протитанкового відділення взводу вогневої підтримки роти морської піхоти 1 батальйону морської піхоти військової частини А2802 у званні матрос. 

У житті тихий і спокійний і добрий. Він став на захист рідної землі та її незалежності, бо мав велике серце переповнене любові до України, до рідної землі, мови, природи, людей. Молодий та мужній воїн мав мрії та плани на життя. Проте російські окупанти зруйнували його майбутнє. Воїн Василь Луцан загинув 9 серпня 2023 року внаслідок поранень несумісних із життям під час виконання бойового завдання у результаті мінометного обстрілу поблизу населеного пункту Старомайорське Донецької області. 

Сестра Героя пригадує, що Василь любив повстанські пісні і протягом 2014-2015 рр. допомагав хлопцям рити окопи. Він був з тих, хто з власного бажання і покликом серця хотів боронити Україну від ворога. 

Героя поховали на кладовищі рідного села Слобідка.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору