Калуш До сайту

Відкриття справи про банкрутство власника Калуської ТЕЦ перед опалювальним сезоном

Господарський суд Івано-Франківської області розпочав провадження у справі про банкрутство ТОВ “Костанза”, що є власником Калуської теплоелектроцентралі.

Інформатор ділиться, посилаючись на Liga.net.

Про це повідомляється на сайті Верховного Суду. Ініціатором процедури банкрутства стало виробниче торговельне об’єднання “Український національний продукт” з Києва.

Міський голова Калуша Андрій Найда у березні 2024 року в ефірі місцевого телеканалу РАІ зазначив, що Калуська ТЕЦ може не увійти в наступний опалювальний сезон через значні збитки, які досягають 100 млн грн. Згідно з умовами приватизації Калуської ТЕЦ, її власник, ТОВ “Костанза”, зобов’язаний постачати тепло місту протягом п’яти років. Вже минуло два опалювальних періоди, залишилось ще три.

Мер Калуша також зазначив, що у разі припинення теплопостачання з боку Калуської ТЕЦ, міська влада планує запустити модульні котельні.

Калуська ТЕЦ була продана донецькій компанії “Костанза” у 2021 році за 801 млн грн. Основною діяльністю ТЕЦ є постачання гарячої води та пари для Карпатнафтохіму і електроенергії для загального ринку, а виробництво тепла для Калуша є другорядним напрямком діяльності підприємства.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08