Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Монахи-василіяни запрошують калушан на прощу до Підгірців з нагоди Дня Незалежності України

24 серпня з нагоди Дня Незалежності України у Підгірцях (Львівщина) відбудеться проща, яку вперше організовує Василіянська парафія Царя Христа УГКЦ із Калуша. Молитимуться за мир та перемогу України у війні.

Ділиться Інформатор.

У монастирі Благовіщення Пречистої Діви Марії Чину святого Василія Великого (ЧСВВ) у с. Підгірцях, що на Львівщині пройде традиційна щорічна проща за мир і перемогу у війні. Цьогоріч вона вперше організовуватиметься від нашого міста. Під час прощі відбудеться:

  • Свята Літургія;
  • Панахида за усіма загиблими у війні Героями України;
  • Акафіст до св. Терези від дитятка Ісус;
  • Адорація Пресвятих Тайн;
  • Спільна вервиця;
  • Мировання;

Монастир Благовіщення Пречистої Діви Марії Чину святого Василія Великого у Підгірцях (Львівщина)

Співробітник Василіянської парафія Царя Христа (УГКЦ) у Калуші о. Йоаким Ковальчук радо запрошує усіх калушан на щорічну прощу до Підгірців, з нагоди Дня Незалежності.

“24 серпня у День Незалежності України буде добра нагода для вірян, калушан. Із Калуша ми вперше плануємо таку подорож. Вона буде особлива тим, що у монастирі оо. Василіян будуть присутні мощі св. Терези від дитятка Ісус із Лізьє. Ці мощі не вперше в Україні. Їх просто дуже важко дістати. Ректор базиліки радо погодиться передати ті мощі. Звісно не на вічне користування. Це добра нагода бо будуть молитовні чування.

Окрім наших парафіян запрошуємо й інших вірян, калушан долучитися до цієї прощі.”.

Для усіх учасників передбачено обід. Проща розпочнеться Святою Літургією о 11:00 та триватиме приблизно до 18-19 години вечора. Обід буде особливим, адже готуватиметься на свіжому повітрі:

“Для паломників передбачено обід на природі. Такий своєрідний пікнік. Будемо варити кашу, кулешу в казанах”, – розповідає о. Йоаким Ковальчук

У монастирі також розміщується Пліснесько-Підгорецька Чудотворна ікона Божої Матері.

Підгорецька ікона Божої Матері та Св. Тереза від дитятка Ісус

Довідка. Свята Тереза з Лізьє — католицька свята із Франції, монахиня-кармелітка, одна із чотирьох жінок, удостоєних титулу Учитель Церкви. У 1925 році Папа Римський Пій ХІІ оголосив її святою та покровителькою Католицьких місій. У 1997 р. святий Папа Іван-Павло ІІ проголосив її Вчителем Церкви.

Ярослав Куцій 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору