Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Соціальні працівники Калуша тепер можуть здійснювати поїздки до 70 км на велосипедах

У рамках нової екологічної ініціативи соціальні працівники Калуша отримали 6 велосипедів, частина з яких електричні.

Інформатор ділиться, посилаючись на Калуську міську раду.

Електричні велосипеди забезпечують максимальний пробіг до 70 км на одній зарядці, що робить їх ідеальними для довгих службових поїздок. Зарядка батареї триває приблизно 4 години. Велосипеди триколісні, зручні у користуванні, оснащені місткими корзинами, обладнані сучасними аксесуарами для комфортної їзди, такими як амортизаційні вилки, регульовані сидіння та передні світлові системи.

Шість велосипедів надала команда БФ “Стабілізейшен Суппорт Сервісез” у рамках програми “Підвищення спроможності системи соціального захисту населення”, що реалізовується за підтримки Агентства ООН у справах біженців в Україні. Ці велосипеди будуть використовуватися співробітниками Калуської міської ради для службових поїздок. Зокрема, їх будуть використовувати для виконання робочих завдань, таких як перевірка інфраструктури міста, участь у нарадах та інші завдання, що потребують мобільності.

У відділенні соціальної допомоги вдома Калуського територіального центру соціального обслуговування населення працює 35 соціальних робітників, які обслуговують 350 громадян. Із них у сільській місцевості працює 15 працівників, які опікують 120 мешканців громади. Велосипеди спрямують для обслуговування громадян у старостинських округах.

Цей крок є частиною стратегії міської ради з метою зменшення викидів вуглецю і покращення екологічної ситуації в місті. Перехід на велосипеди також сприятиме здоровому способу життя серед працівників ради і зменшить витрати на паливо та технічне обслуговування транспортних засобів.

Міська рада сподівається, що цей приклад надихне інших жителів Калуша перейти на екологічний транспорт. Вона також планує реалізувати додаткові ініціативи в рамках своєї програми охорони навколишнього середовища для подальшого покращення якості життя в місті.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору