Інформатор Калуш

ГРОШІ

«Калуська енергетична Компанія» вдруге оголосила тендер на закупівлю електроенергії

Комунальне підприємство Калуша оголосило новий тендер на закупівлю електроенергії на суму понад 10 млн гривень. Тендерні пропозиції прийматимуться до 23 серпня.

Інформатор ділиться, посилаючись на Вікна.

На початку серпня комунальне підприємство “Калуська енергетична Компанія” зареєструвало закупівлю електроенергії (без розподілу) до кінця 2024 року в системі Прозорро. Планується придбати приблизно 1 млн 275 кіловат-годин електроенергії за суму, що перевищує 10 млн гривень.

Однак електронний аукціон, запланований на 11 серпня, не відбувся. Тим не менш, одна компанія, ТОВ “Енергокомпанія Атлант” з Києва, подала пропозицію за заявленою ціною — 7,85 гривні за кіловат-годину. Проте комунальне підприємство відхилило цю пропозицію. Відповідно до протоколу від 15 серпня, оприлюдненого на Прозорро, компанія не надала необхідної згоди на укладення договору, яка вимагалася в тендерній документації. Це було обумовлено відсутністю підтвердження згоди вищого органу управління компанії, коли вартість договору перевищує 50% вартості чистих активів.

Того ж дня, 15 серпня, “Калуська енергетична Компанія” оголосила новий тендер з аналогічними умовами. Тендерні пропозиції приймаються до 23 серпня, а електронний аукціон призначений на той самий день.

На початку липня комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Калуської міської ради розглянула питання можливого припинення електропостачання об’єктів критичної інфраструктури. Комунальне підприємство зобов’язане забезпечити безперебійну роботу цих об’єктів та вжити заходів для уникнення розірвання договору з ТОВ “Прикарпатенерготрейд”, поки не буде обрано нового постачальника.

Раніше, у січні цього року, “Калуська енергетична Компанія” уклала договір з ТОВ “Прикарпатенерготрейд” на суму близько 17,6 млн гривень, який передбачав постачання 3,2 млн кіловат-годин електроенергії до кінця року за ціною близько 5,5 гривень за кіловат-годину. У червні були внесені зміни, підвищивши ціну до понад 6,01 гривні, а обсяги — зменшено до 2 млн 28,5 тис. кіловат-годин. Проте “Прикарпатенерготрейд” повідомило про підвищення ціни на 30% та запропонувало розірвати договір, оскільки через зростання ринкових цін їхня діяльність стала збитковою.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору