Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Проданий теплопункт, кінотеатр та російська музика — підсумки тижня на Інформаторі

Перетинаємо екватор серпня та йдемо до логічного завершення літа. Тиждень видався доволі важким, але розповідаємо, що ж  читали найактивніше протягом цього тижня на Інформаторі.

Ділиться Інформатор.

У Калуші під час комендантської години підлітки гучно слухали російську музику | ВІДЕО

Інцидент трапився вночі 12 серпня на вулиці Тихого у Калуші . За словами місцевої мешканки, яку обурило прослуховування музики окупанта під час комендантської години, підлітки проводили святкування на одній із квартир та на відповідні зауваження вимкнути музику не реагували. Протягом тижня ця стаття залишалася на першій сходинці серед десятки найбільш прочитаних на цьому тижні.

Мешканці села на Калущині самотужки латають ями на дорозі | ФОТОФАКТ

Йдеться про село Тростянець, що входить до складу Долинської громади. Організувавшись, мешканці самостійно здійснюють ремонт дороги в селі. З початком повномасштабної війни ремонт, ділянок дороги проводиться мешканцями сіл самотужки, а Івано-Франківська ОДА ігнорує їх звернення.

Сьогодні Калуська громада зустрічатиме полеглого на війні Тараса Урбановича

Про загибель Героя з Калуша стало відомо вчора, а сьогодні Калуш зустрічатиме свого полеглого Сина у боротьбі за волю та незалежність України.

Кіна не буде? В Калуші пройшли громадські обговорення щодо площі біля готелю “Асторія”

16 серпня у Концертному залі відбулися громадські обговорення щодо можливої реконструкції та забудови історичної частини центру Калуша. Учасники мали низку зауважень щодо кінотеатру, місця паркувань та самої вежі, яка за намірами забудовника повинна бути в центрі цього комплексу споруд. З 16 липня по 14 серпня громадськість мала можливість надсилати пропозиції щодо реконструкції площі біля кінотеатру “Відродження”.

Продали теплопункт, але під ним — мережі. Водопостачання на Рубчака тепер під загрозою?

У Калуші успішно продали будівлю колишнього теплопункту на вулиці Рубчака. Успішно — бо з першого разу і значно дорожче, аніж вона була оцінена. Але радіти зарано: підприємець, який переміг в аукціоні, виявляється, не знав про мережі, які там є. Що йому робити з цим “щастям” він тепер роздумує. З одного боку — може судитися з міською радою та вимагати компенсації витрачених коштів. З іншого — навіть порізати ті труби і залишити увесь мікрорайон без води.

53 підприємства на Прикарпатті ведуть незаконну діяльність

Незаконна підприємницька діяльність на Прикарпатті продовжує бути серйозною проблемою. Під час фактичних перевірок, які проводилися з початку року, виявлено численні випадки порушення законодавства.

Долинська міська рада не підтримала рішення про щомісячне преміювання міського голови

На п’ятому пленарному засіданні чергової 47-ї сесії Долинської міської ради, було розглянуто кілька важливих питань, серед яких особливу увагу привернуло питання щодо преміювання міського голови Івана Ярославовича Диріва.

 

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору