Калуш До сайту

“Серед катакомб буду вириватись, вириватись, вириватись…” | ІНФОПЛЕЙЛИСТ №11

Налаштовуйте частоти на радіохвилю “Інформатор Калуш” та ловіть порцію нової української музики

Налаштовує вініловий програвач Інформатор.

Новий тиждень подарував нам низку цікавих та класних треків. Пропонуємо не гаяти часу та смакувати цьоготижневі музичні прем’єри:

BALSAM & NICHKA — Вириватись

“Вириватись” — пісня про пошук вірного шляху, про пошук свого власного “Я”, свого особливого щастя. Про те, як важливо, падаючи, знайти в собі сили підійматися та рухатися далі, на зустріч любові, світлу та миру. Про цінність близьких душ поруч, які не дають тобі залишитися слабким та самотнім.

Буду маяком тобі не згасати
Буду літаком вгору-вгору, а ти?
Серед катакомб буду вириватись,
Буду вириватись, буду вириватись

 

Океан Ельзи — Lighthouse (feat. John Rzeznik)

Святослав Вакарчук вже був у нашому Інфоплейлисті минулого тижня, однак 2 дні тому випустив нову, тепер англомовну пісню “Lighthouse” спільно з Джоном Резніком із США.

Take my hand
I’ll get you through the storm

(Візьми мою руку,
Я проведу тебе крізь шторм)

— йдеться у пісні

 

ТНМК — Поруч

Пісня легендарного вже гурту Танок на майдані Конго, на якому виростали діти 90-00 років, чекала на свій вихід довгий 2 року. Причиною цьому було повномасштабне вторгнення, адже вихід треку планувався на весну 2022 р. Трек “Поруч” має цікаву історію походження – кілька років тому Олег Фагот Михайлюта написав саундтрек до фільму “Бобот та енергія Всесвіту”. Продюсер стрічки й давній друг гурту Олексій Москаленко запропонував зробити пісню з однієї з музичних тем фільму.

“Коли Фагот розповів, що це пісня присвята сину, в мене виникла ідея розказати альтернативну історію Сімби і короля Муфаси. Якби не було б в їхньому житті фатальних випробувань. Мабуть це мої асоціації з сьогоденням, я би хотіла щоб у кожної дитини був батько. Щоб всього цього жаху не відбувалось. Тому і зробила це відео, де є пригоди, враження, любов і життя. І звісно повернення додому, де завжди чекає Сарабі”, — ділиться режисерка відео Ольга Навроцька

 

BOTASHE — Лабіринт

Лабіринт – це наше життя і наші вибори, які ведуть до цілі. Часто неправильні дороги заводять в глухий кут і важливо не здаватись, а повертатись знову до початку лабіринту, вибирати іншу дорогу і рано чи пізно, знайдеться правильний шлях і вихід з лабіринту

Пропонуємо послухати цей трек разом:

 

Tricky Nicki — Not Ok (feat. Freaky Siren)

Після трьохмісячної тиші український репер Tricky Nicki виходить із новим треком Not Ok. Хлопець більш відомий за такими треками як “Ride for Ukraine”. Сьогодні він разом із Freaky Siren пропонує антонім іншому їхньому треку під назвою “Ok”, який вони випустили у 2023 році.

НейроБандура та Василь Стус — Терпи, терпи – терпець тебе шліфує

Дещо незвичний формат для нашого Інфоплейлисту. Однак, ви повинні це почути. Ентузіасти за допомогою штучного інтелекту надали музичного звучання українській поезії. Дана пісня, якщо її можна так назвати, не перша зроблена із віршів українських класиків. Втім, це чудовий приклад популяризації української поезії та можливість легко вивчати вірші на уроки української літератури.

Скажемо відверто, шкода що у часи нашого навчання у школі такого не було. Проте, сьогоднішні школярі мають чудесну змогу знайомства із прекрасною українською літературою. Не будемо довго писати, просто послухайте цей шедевр:

Ось таким видався наш Інфоплейлист цього тижня. Тримаємо руку на пульсі та чекаємо на нову порцію української музики.

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08