Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У дусі етностилю: До Дня Незалежності у Калуші проведуть театралізовану екскурсію містом | АНОНС

На калушан та гостей міста напередодні Дня Незалежності чекатиме цікаве й водночас захопливе дійство. Зможуть поринути у історію та дізнатися трішки більше про минуле нашого міста. Екскурсія проходитиме у театралізованій формі.

Ділиться Інформатор, покликаючись на КЗ “Музейно-виставковий центр Калуської міської ради”

23 серпня, у День Державного Прапора України та переддень Дня Незалежності, у Калуші проведуть театралізовану екскурсію у дусі українського етностилю. Збір поблизу “Галичанки”, а початок самого дійства заплановано на 17:30. Закликають приходити у елементах українського строю.

У коментарі Інформатору, директор КЗ “Музейно-виставковий центр Калуської міської ради” Олег Відливаний повідомив, що темою попередньої екскурсії була промисловість, то у цьому році бажають приділити увагу українському етнічному стилю та одягу:

“Екскурсія пролягатиме наступними вулицями: площа Героїв, де власне буде зустріч о 17:30 біля “Галичанки”. Після чого рухатимемося вулицею Чорновола, а завершуватиметься екскурсія в екосадибі “Стара хата”, якою завідує о. Федір Мороз. На відміну від попередньої театралізованої екскурсії, цьогорічна буде в етностилі. Попередня екскурсія більше стосувалася промисловості, а ця у більшій мірі стосуватиметься української атрибуції, етностилю.

Стосовно одягу, то будь-який одяг, який калушани матимуть буде вітатися. Вишиванка, етностилі і український традиційний одяг. Він буде вітатися, але не є обов’язковим.”

Кожен бажаючий матиме можливість пройтися вулицями Калуша, почути розповідь екскурсовода — старшої наукової співробітниці меморіального музею “Калуська в’язниця” Людмили Андрійчук. Театралізовану виставу проводитиме молодь народного аматорського театру “ЛюбАрт”.

Читайте також — Вулицями Калуша мандрували люди з минулого — відбулась театралізована екскурсія

Нагору