Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В мережі виклали раритетні кадри освячення у 1999 році церкви на Калущині

Вчора на відеоплатформі YouTube виклали фрагменти освячення храму Успіння Пресвятої Богородиці у селі Зелений Яр, що на Калущині. Цьогоріч парафія ПЦУ відсвяткувала чверть століття.

Ділиться Інформатор.

Відеофрагменти освячення храму Успіння Пресвятої Богородиці у с. Зелений Яр, Калуського району виклала Оксана Мотика на YouTube каналі “Orthodox Voice”. Із відео дізнаємося, що знаменна релігійна подія у селі відбулася 12 грудня 1999 року. Пропонуємо і вам переглянути історичні кадри із освячення храму.

У розмові з Інформатором, Оксана Мотика поділилася тим, що кадри освячення храму із її власного архіву:

“Храм освячував нині правлячий в Івано-Франківській єпархії митрополит Івано-Франківський та Галицький Іосаф,  тоді ще єпископ просто. Храм будувався зусиллями громади та допомогою сусіднього села Новиці. Були меценати, такі як Царинський В.М. Організація будівництва була також на ньому, напевно. Неспляк Василь також вклав левову частку своєї допомоги, постійно закликаючи до праці, шукаючи майстрів, які б за недорого або й задарма могли щось зробити для храму . Село налічує 45 дворів, з них може 30-ть дійсно активні. Кадри з мого архіву”

Ярослав Куцій 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору