Калуш До сайту

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Андрія Галича

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Андрія Галича — капітана, офіцера радіоелектронної та кіберборотьби 47 окремої механізованої бригади “Магура”.

Андрій Галич народився 1 травня 1973 року у с. Оболоння, Калуського району. Андрій був старшим сином, його молодший брат Тарас молодший від нього на 12 років. Хлопці жили дружньо, у дисципліні. Закінчив 8 класів Одиницької школи, а з 9 по 11 клас навчався у Долинській школі №6. Потім вступив до Львівського державного університету імені І. Франка за спеціальністю “Фізика”. Згодом отримав другу вищу освіту у Київському юридичному інституті за спеціальністю “Правознавство”. У студентські роки поглиблено вивчав англійську мову та займався боксом.

Після навчання працював у бізнес центрі у м. Долина. Спеціалізувався на наданні послуг із проведення інтернету. У 2005 році Андрій переїхав до столиці, де влаштувався комерційним директором компанії “Юстар”. Був всесторонньо розвинутою людиною. Мав хобі – любив подорожувати, об’їздив багато країн, катався на лижах та ходив у походи. Одним із захоплень був парусний спорт. Полюбляв йогу та біг. Та найбільшою пристрастю Героя була його рідна Україна.

У 2004 році брав участь у Помаранчевій революції, а у 2014 р. був учасником Революції Гідності, під час якої отримав поранення. Коли у 2014 році розпочалася війна, він займався волонтерством. Був учасником центру тактичної підготовки “Білий вовк”, а у 2018 році вступив до тероборони. Був серед резервістів 112 окремої бригади ТрО.

Повномасштабна війна застала Андрія Галича у Індії, куди він прибув для участі у йога-програмі. Та питання: “Що робити”, у нього не виникало. Він зібрав речі і подолав довгий шлях, щоб повернутися до України. Спочатку приєднався до 112 бригади ТрО (м. Київ), а у 2023 р. перевівся до 47 окремої механізованої бригади “Магура”. Служив старшим лейтенантом на посаді офіцера служби радіоелектронної та кіберборотьби. Під час служби отримав підвищення до капітана. 

Влітку 2023 року його відправили до Запорізької області. 30 липня 2023 р. внаслідок прямого попадання авіабомби Андрій Галич отримав поранення несумісні із життям. Декілька днів лікарі боролися за нього, але 3 серпня 2023 року серце Героя перестало битися.

Героя Андрія Галича поховали у м. Долина

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08