Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Ярослава Мельника

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Ярослава Мельника — старшого лейтенанта, командира групи спецпризначення 140 окремого центру Сил спеціальних операцій.

Ярослав Мельник народився 3 червня 1990 року у с. Княжолука Калуського району. Навчався у Княжолуцькій ЗОШ. У 2007 році закінчив Долинський природничо-математичний ліцей. У 2008-2013 рр. здобував вищу освіту у “Львівській Політехніці”. Ярослав був активним громадським діячем, борцем за правду і волю. Він один із засновників ДУК “Правий Сектор” на Львівщині. У грудні 2013 – лютому 2014 рр. був учасником Революції Гідності у Києві. Брав безпосередню участь у створенні добробату “Азов” у складі якого з березня 2014 року пішов добровольцем на війну із окупантом.

Воював на сході та півдні України. Звільняв м. Маріуполь. За особисту мужність воїна нагородили відзнакою Президента України “За оборону України”, відзнаками “За звільнення Маріуполя” та “За досягнення у військовій службі”. У 2016 році Ярослав звільнився із лав ЗСУ. Жив і працюцював у Львові. Інтелектуал, блогер, спортсмен. Створив і очолив ГО “Львівське ветеранське братство”.

З початку повномасштабної війни добровольцем вступив до лав ДУК “Правий Сектор”. Командиром роти у складі батальйону Тараса Хаммера брав участь у боях на Чернігівському, Київському та Бахмутському напрямках. З осені 2022 р. був командиром одного із підрозділів у складі 140 окремого центру ССО, що проводили бойові завдання на Півдні України, зокрема на Херсонщині. 

Під час служби в ЗСУ доля звела Ярослава із Вікторією. У ній він знайшов підтримку та взаєморозуміння. З нею згодом планував створити сім’ю.  27 жовтня 2023 року Ярослав Мельник загинув при виконанні військового обов’язку у районі с. Кринки на Херсонщині. Похований Герой у Львові. У нього залишилися батьки, сестра, наречена. 

Воїн був вимогливим і справедливим командиром, щирим та відданим другом, турботливим сином і братом, коханим хлопцем. 

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору