Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Важкий, але важливий тріумф калуської “Гарди” у Коломиї | ОГЛЯД МАТЧУ 1 ТУРУ ЧЕМПІОНАТУ ОБЛАСТІ

Вчора відгриміли перші футбольні поєдинки нового сезону 2024/2025 у чемпіонаті Івано-Франківської області з футболу. Згідно календаря, ФК “Гарда” перший свій матч зіграла на виїзді у Коломиї. Виїздна гра проти СК “Покуття” була не легкою, втім командна гра, боротьба за кожен клаптик поля і за своє місто принесли відповідний результат.

Ділиться Інформатор.

Неділя 18 серпня. Коломия, 1 тур Чемпіонату Івано-Франківської області з футболу Стовпчики термометрів у місті фіксують +28 °C.. Градус протистояння значно підвищує температуру на полі. Команди сконцентровані на грі. Будь-яка помилка коштуватиме перемоги.

До першого туру, калушани підійшли відповідально. Більше місяця чи не щодня в них були тренування, а також контрольні матчі на вихідних. Перемога у матчі дасть впевненість команди у власних силах. Досвідчений капітан Ярослав Олевич виводить команду на перший матч чемпіонату сезону 2024/2025.

Обидві команди розпочали поєдинок досить обережно, шукаючи той темп, що відповідатиме саме їм. Калушани із першої хвилини почали грати в атакувальний футбол. Вже на 4 хвилині у гру вступив голкіпер “Гарди”, який після штрафного відвів загрозу від своїх воріт. Гравці “Гарди” теж відповідали атаками. На 15 хвилині нападник ФК “Гарда” Мирослав Лазар вирішив перевірити на міцність перекладину воріт господарів. Чудова нагода відкрити рахунок у матчі.

Андрій Луцький на 18 хвилині завдав дального удару по воротах голкіпера “Покуття”, втім значно високо. Варто зазначити, що попри тиск трибун, які скандували в підтримку коломиян: “Тисніть хіміків”, калушани виглядали дуже достойно. Організовували власні атаки та працювали над поверненням та захистом власних воріт.

Вчора, воротар коломиян мав вдосталь роботи, адже нападники перевіряла його на міцність. На 20 хвилині знову Андрій Луцький завдав прицільного удару по воротах, але воротар господарів перевів його на кутовий. Богдана Кузіва теж не залишили без роботи. На 31 хвилині, гравець коломийського “Покуття” ввійшов у карну зону та завдав досить небезпечного удару у ближній кут. Проте, Кузів контролював ситуацію та здійснив чудовий сейв.

В середині першого тайму своє слово сказав головний арбітр поєдинку, який дістав “гірчичника” для головного тренера ФК “Гарда” Андрія Драгана за неспортивну поведінку. Драган емоційно відреагував на нібито фол збоку захисника Гарди та крик футболіста “Покуття”, вважаючи, що це була симуляція збоку коломийського футболіста.

Активними діями на полі відзначався Андрій Луцький, який з пасу Арсена Бандури, завдав удару прямо у руки голкіпера СК “Покуття”. Спека дала про себе знати, все таки 30 градусів тепла не є жартом. Через погодні умови арбітр був змушений зробити перерву на воду. Того ж дня синоптики попереджали про погіршення погодніх умов. Наприкінці першого тайму погода стала більш вітряною та осінньою. За три хвилини до завершення першої половини гри стався здавалося досить неприємний момент: при передачі пасу назад воротарю Кузіва, нападник господарів прямою ногою влетів у калуського футболіста. На щастя, у цьому моменті обійшлося без травм.

Перший тайм завершився без забитих м’ячів. Другий тайм обіцяв бути дуже цікавим. Зауважимо, що протистояння Калуша та Коломиї не є надто гольовим, ба більше безгольовим. Обидва матчі минулого сезону не виявили переможця двобою ні в Калуші ні в Коломиї. 

Другий тайм змушував обидві команди грати більш жорстко, адже на кону перші три залікові пункти, які потім можуть пізніше відіграти важливу роль. Футболісти більше йшли у стики, ризикували, щоб змусити суперника помилитися та забити у потрібний момент важливий м’яч. На 51 хвилині Остап Ілюк розпочав чудову перспективну атаку калушан, яка дійшла до штрафного майданчинку у якому двоє гравців Гарди у оточенні захисників “Покуття” не змогли дійти до логічного завершення атаки.

Втім, наявність гострих контратак Гарди є важливим показником команди, що вона шукає можливості для голу. Обидві команди вигризали кожен м’яч. Особливо це було помітно на 60 хвилині, коли футболіст “Гарди” Олег Захарків у падінні боровся до кінця за м’яч та зміг продовжити атаку калушан біля воріт. Андрій Луцький гостро ввійшов до володінь голкіпера “Покуття” здійснив проникаючу передачу на 11 метрів, де перебував Захарків, який не зміг пробити через щільну оборону коломиян.

В середині другого тайму, на 68 хвилині гравці СК “Покуття” провели свою атаку, яка фактично завершилася нічим, бо м’яч пройшов повз ворота Богдана Кузіва.  Важливий момент для калуської “Гарди” відбувся на 78 хвилині поєдинку. Олександр Цюпер розіграв атаку, здійснивши пас на Михайла Остапчука, який прорізним пасом вивів на фланг Олега Захарчука. Він вивів Андрія Луцького віч-на-віч із голкіпером, втім коломийський страж воріт вийшов переможцем дуелі.

Заміна, що змінила хід гри

Хвилиною пізніше, Гарда організувала чергову атаку, однак захисники коломиян стали на заваді її реалізації. Калуська лава запасних вибухнула реакціями із вимогою призначення 11-метрового удару у ворота господарів після збиття Арсена Бандури. Арбітр матчу проігнорував цей момент. Спливали останні хвилини матчу, а втома гравців все більш проявлялася у судомах ніг.

Остання десятихвилинка виявилася найбільш активною у матчі. Воно й не дивно, адже слід було вже забивати свої моменти. Нічийний результат не влаштовував жодну із команд, які задіювали усі свої резерви, щоб дотиснути команду суперника. Остання хвилина матчу спливала, як і розпорошувалися надії на позитивний результат. Андрій Луцький взявся виконувати кутовий. М’яч полетів у саму гущу подій. Важко було розібратися, що насправді коїлося у штрафній зоні коломиян, адже м’яч здавалося пройшовся по усіх головах. Кінцеве слово в атаці було за Олегом Захарківим, якому вдалося, в прямому сенсі слова, просунути м’яча у ворота коломийського “Покуття” та стати героєм матчу для своєї команди і усіх калуських вболівальників.

У останні 4 хвилини доданого арбітром часу вболівальники на стадіоні та за телевізором спостерігала за справжньою битвою – Гарда стримувала натиск Коломиї, аби зберегти переможний результат, а “Покуття” всіма силами ринулося зрівнювати рахунок у матчі. Це був справжній жорсткий бій. Гравці здавалося поміняли вид спорту із футболу у боротьбу, бо такої кількості фолів і стиків не було протягом усього матчу.

На останніх секундах відбувся ключовий момент у матчі, від якого залежав результат у поєдинку. Після шаленого удару гравця “Покуття” – Богдан Кузів здійснив потужний сейв і перевів м’яч на кутовий. Під час подачі, героєм моменту знову став Богдан Кузів, який кулаками вибив м’яч подалі від своїх воріт.

 
На цьому пролунав фінальний свисток, який ознаменував першу перемогу ФК “Гарда” у сезоні 2024/2025. Три важливі залікові пункти повезла команда до Калуша. Фантастичний вечір зробили калуських вболівальників та для себе. Результат позитивний, але не слід забувати, що вже у цю неділю, 25 серпня відбудеться перший домашній поєдинок у чинному сезоні. На стадіоні “Хімік” ФК “Гарда” прийматиме івано-франківську “Реверу 1908-2”. Початок матчу о 16:00.

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору